Kolding Netavis

Valg om seks måneder: Et vigtigt valg!

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Annette Blynel (SF), gruppeformand og spidskandidat til regionsrådsvalget, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Inden længe går det løs. Der skal vælges nyt Regionsråd til Region Syddanmark om et halvt år.

For mig er det altid vildt spændende, når der er valg. I år tror jeg det kan blive ekstraordinært spændende. Der er grøde på begge politiske fløje, og lige nu kan det være vanskeligt at spå om resultatet.

Vil Region Syddanmark stadig være en særdeles blå region, som den eneste på landsplan? Eller er det muligt at flertallet skifter?

Vi har på Christiansborg kunnet observere, hvordan et politisk skifte også har betydet en tydelig ændring i politikken. Stille og roligt bygges velfærden op igen.

Det forbistrede krav om vedvarende besparelser og fortløbende krav om mere effektivitet er slut, og Regionerne er tilført økonomiske midler i en størrelsesorden, vi ikke har set i mange år.

Og det vigtigste – snakken om at nedlægge regionerne er slut. Mon ikke de fleste er enige om, at det offentlige sundhedsvæsen har bestået prøven til UG, og på formidabel vis har håndteret et voldsomt pres med mange alvorligt syge borgere, test og vacciner.

Alt dette er sket sideløbende med de mange andre sundhedsopgaver; såsom opgaver med psykiatrien, den kollektive trafik, social- og handicapområdet, omstilling til grøn energi og meget andet.

I SF løfter vi på hatten og sender en varm tak for indsatsen til alle vores medarbejdere.

Kan det politiske kursskifte på landsplan smitte af i Region Syddanmark? Det er klart SF’s vision. Vi ønsker ingen centralisering og privatisering af vores sundhedsvæsen. Vi ønsker at styrke psykiatrien og handicap- området. Vi ønsker mere turbo på den grønne omstilling.

Hvis vi skal holde fast i velfærden og den solidariske indsats med fokus på mere lighed i sundhed, er det nødvendigt med et stærkt SF, som kan bidrage til at trække Socialdemokratiet til venstre.

Til det har vi brug for DIN hjælp. Følg meget gerne vores valgkamp og kom med dine gode bidrag til os.
SF – det grønne parti – med røde løsninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *