Kolding Netavis

Tredje strømsvigt i midtbyen i år: -Det er usædvanligt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Sent lørdag aften oplevede omkring 2000 husstande i Kolding midtby, at strømmen forsvandt. Det var tredje gang i år, at midtbyen oplever strømsvigt.

Der var et større strømsvigt i januar (hvor alle var påvirket. Ålegården brændte 6. januar, og den forsyner rigtig mange mennesker), et lokalt strømsvigt i marts og så det i weekenden. Strømsvigtet lørdag aften ramte et område fra Cedervej/Vejlevej/Ole Rømers Vej i nord til Tøndervej i syd – og området ved Alpedalen til Slotssøvejen.

Trefor arbejder på, at udbygge nettet, da det i området er et aldrende net.

– Vi har som udgangspunkt en robust infrastruktur i vores forsyningsområde, men vi er klar over, at der er nogle områder, der er udfordret af, at vi har en aldrende infrastruktur. Mange af anlæggene her er hovedsageligt blevet etableret op gennem 60erne og 70erne. Vi er opmærksomme på, at det område, der lørdag blev ramt af strømsvigt, tidligere på året har været ramt to gange før i år – en gang i forbindelse med et større strømnedbrud i januar, og endnu en gang i marts i år. Trefor er dog i gang med at reinvestere i el-nettet i området, fortæller el-forsyningschef i Trefor El-net, Per Sørensen, til Kolding Netavis.

1.200 meter nyt kabel

– I sydbyen i Kolding er der lagt 1.200 meter nyt kabel i jorden, og her vil arbejdet blive afsluttet lige efter sommerferien. I den nordlige del af Kolding midtby går vi i gang med yderligere reinvesteringer de kommende uger, da det passer med, at der skal graves fiberkabler ned her. Vi har aktuelt planlagt at lægge cirka 2,4 kilometer nyt kabel ned til erstatning af gamle kabelanlæg. Vi kan ikke undgå strømsvigt 100 procent, men det er usædvanligt med tre nedbrud på et år. Den normale oppetid, som det hedder, er på mere end 99,9 procent, og det skal den også være i Kolding. Det er derfor, vi nu udskifter kabelanlæg i el-nettet, slutter Per Sørensen.

Også i 2019 var et område i den sydlige del af Kolding ramt af strømsvigt flere gange. Her fortalte direktør for Trefor Infrastruktur, Charles Nielsen, til Kolding Netavis, at det formentlig var det aldrende kabel infrastruktur, der var årsagen til strømsvigtene og fortalte, at der efterhånden ville ske udskiftninger. Siden da har den sydlige del af Kolding ikke været ramt af nævneværdige strømsvigt.

Du kan nedenunder se, hvor Trefor El-net arbejder. Det grønne område er de færdige med, og det blå påbegynder Trefor El-net med i uge 34.

trefor elnet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel