Kolding Netavis

Ewii: -Årsag til strømsvigt ukendt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Ewii bekræfter over for Kolding Netavis, at samme område har været ramt af flere strømafbrydelser.

Søndag aften var dele af Kolding og Sjølund uden strøm. Det skete efter et uventet strømsvigt. El-selskabet Ewii bekræfter over for Kolding Netavis, at det samme område nu flere gange har været ramt af strømsvigt:

– Det er korrekt at vi på det seneste har haft flere strømafbrydelser i det samme område i Kolding, siger direktør for Trefor Infrastruktur, Charles Nielsen, til Kolding Netavis.

Årsagen kendes fortsat ikke:

– Vi kender endnu ikke årsagen til afbrydelsen den 21. april, men vi arbejder på at lokalisere fejlen og finde årsagen. Vores formodning er, at der er tale om fejl i vores 10 kV kabelnet – og måske på en af de strækninger der har været ramt inden for de seneste få måneder. Hvis det er tilfældet, vil vi nok vælge af skifte kablet på den pågældende strækning, fortæller Charles Nielsen.

Kabelnet kan være nedslidt

Infrastrukturen er fortrinsvis kabelbelagt – og det kan være her, at fejlen skal findes:

– Det er en kabel infrastruktur der efterhånden er ved at have nået en vis alder i flere af byområderne, hvor der blev kabellagt i 60’erne og 70’erne. Og det er i de områder med 50 til 60 år gamle kabler vi nu ser flere fejl, og imødeser massive investeringer i de kommende år. Vi arbejder på at kunne lokalisere potentielle fejl i kablerne inden fejlene opstår. Men hverken vi, branchen eller leverandørerne har indtil nu fundet metoder der er helt pålidelige, forklarer Charles Nielsen og tilføjer:

– TREFOR El-net vil i 2019 udskifte 6 kilometer 10 kV kabelnet hvor vi på baggrund af målinger og analyser har vurderet at levetiden er opbrugt. Og den form for udskiftning vil fortsætte og blive yderligere intensiveret de kommende år. Vi har i alt 2.250 kilometer 10 kV kabelnet og de sidste luftledninger blev kabellagt i 2008.

Der var foruden strømafbrydelsen i området ved blandt andet Frederik 7’s Vej i Kolding den 21. april, også mangelende strøm den 6. april.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel