Kolding Netavis

Tre forslag til besparelser

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Hans Jørgen Aarøe. Privatfoto.

Læserbrev af Hans Jørgen Aarøe, medlem af Kolding Ældreråd, Østerløkke 43D, 6091 Sdr Bjert.

Nu har stærke kræfter i byrådet igen fokus på besparelser på ældreområdet. Der er udarbejdet tre forslag til besparelser på aktivitetshusene i Kolding Kommune.

  1. Luk aktivitetshuset i Midtgården
  2. Luk aktivitetshusene i Midtgården og Toften i Bramdrupdam
  3. Luk aktivitetshusene i Hejls, Lunderskov, Sdr. Bjert. Taps, Stepping, på Munkensdam, Basagerhus i Nr Bjert, Catolhavegyden i Vonsild, Kløverhuset på Kløvervej, Lærkebo i Sjølund, Oasen i Vester Nebel, Paletten på Norgesvej, Svinget i Viuf, Toften i Bramdrupdam, og Toftegården i Jordrup.

Som medlem af Ældrerådet og interesseret i gode forhold for ældre, ensomme og udsatte, så må jeg på det kraftigste advare mod at lukke de velfungerende aktivitetshuse. Der foregår så mange gode ting, som holder seniorerne friske, skaber samvær og forhindrer ensomhed. I stedet for at lukke dem, skal man påskønne de frivilliges indsats for deres medmennesker.

Kolding kommune får de næste år mange millioner fra staten, som følge af aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening. Brug dog lidt af disse penge til at bevare Kolding Kommunes aktivitetscentre.

Nu har vi i mere end et halvt år set den ene forringelse efter den anden på ældreområdet. Jeg håber virkelig at både de mennesker det rammer, men også alle andre vil huske dette, når der er valg til byrådet næste år. Vi bliver simpelthen nødt til at vise, at vi ikke vil finde os i den behandling af ældre, udsatte og ensomme mennesker. Jeg håber, vi i Kolding kan stå sammen om, at alle mennesker skal behandles ordentligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel