Kolding Netavis

Tordenskiold klar til genåbning: Regeringen ikke klar til at give grønt lys

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Diskotek Tordenskiold er klar til at genåbne, men det er regeringen ikke klar til, at give grønt lys til nattelivet. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Statsminister Mette Frederiksen oplyser på Facebook, at regeringen ikke er klar til genåbne nattelivet.

Diskotek Tordenskiold i Kolding – og netværket NOX, som diskoteket er medlem af, melder nu ud, at de er klar til at genåbne under coronakrisens fase 4. Men det er statsminister Mette Frederiksen (S) ikke:

– Oprindeligt var planen at begynde en åbning – også af de dele her i august. Det er regeringens holdning, at det skal udskydes. Jeg ved, at også kultur- og idrætslivet og hotellerne er under pres. At der andre steder er restriktioner, der gør hverdagen (og indtjeningen) svær. Og jeg forstår til fulde ønsket om klarhed. På onsdag mødes Folketingets partier og forhandler om den videre genåbning. Når brancher er lukket ned, vil der selvfølgelig stadig være brug for hjælpepakker. Det forhandler vi også, skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Restriktioner duer ikke i nattelivet

Netværket NOX skriver i en pressemeddelelse, at de er klar til genåbning og har brug for klarhed. De slår fast, at en genåbning med restriktioner med at holde afstand eller halveret åbningstid til eksempelvis klokken 01 eller 02 ikke kan lade sig gøre.

–  Vi har brug for, at åbningstiden følger vores bevilling. Hvis en fortsat nedlukning fastholdes – som vi respekterer – er det nødvendigt, at politikerne kigger på en mere holdbar løsning for branchen i forhold til hjælpepakker. Samtlige natklubber og lignenede har haft røde tal fra dag et. Hjælpepakkerne skal opjusteres og ekspederes hurtigere. Ellers fjernes vores grundlag for overlevelse, skriver NOX i pressemeddelelsen.

Tordenskiold holder skindet på næsen

Diskotek Tordenskiold har haft lukket helt ned siden den 12. marts. Indehavder af diskoteket, Thomas Lunderskov, fortalte forleden til Kolding Netavis, at Tordenskiold, at diskoteket har det nogenlunde:

– Efter regeringens hjælpepakker begyndte at komme, har det afhjulpet problemet med likviditeten og vi holder skindet på næsen, sagde Thomas Lunderskov blandt andet til Kolding Netavis og tilføjede:

– Bare rolig. Tordenskiold er Danmarks ældste natklub med samme navn og beliggenhed og vi åbner naturligvis op igen, når det engang vurderes til at være sundhedsmæssigt forsvarligt og tilladt.

22 ud af NOX’ 25 steder er i øjeblikket lukket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *