Kolding Netavis

Diskoteker får alligevel ikke lov til at åbne: -Nedslående nyheder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Diskotek Tordenskiold havde set frem til, at kunne genåbne senest 1. september. Men politikerne vil formentlig ikke lade diskoteker og natklubber genåbne nu.

Tirsdag aften meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at regeringen vil følge anbefalingen fra Statens Serum Institut omkring genåbningens fase 4. Det betyder, at diskoteker og natklubber ikke vil blive åbnet alligevel, som det ellers var planen det skulle ske her i løbet af august måned.

Det ærgrer indehaver af Diskotek Tordenskiold i Kolding, Thomas Lunderskov:

– Det er da klart det var og er nedslående nyheder, når man egentlig endeligt havde set frem til at få lov at åbne op igen. For få uger siden så tingene ud til at vi langt om længe kunne komme i gang og at det senest var 1. september vi ville få lov at åbne op. Vi har trods alt haft lukket siden 12. marts nu. Det er helt ekstremt, fortæller Thomas Lunderskov til Kolding Netavis.

Diskotek Tordenskiold har gjort brug af regeringens hjælpepakker for at komme igennem coronakrisen:

– For os var det naturligvis hårdt i starten af Covid19 lockdown, hvor vores likviditet led meget under, at vi fortsat fik mange regninger ind, uden at have et cashflow ind i virksomheden. Det gjorde, at vi måtte låne penge ind i firmaet for at betale regningerne, men efter regeringens hjælpepakker begyndte at komme, har det afhjulpet det problem og vi holder skindet på næsen, og har naturligvis skruet ned for alle de udgifter vi overhovedet kan. Vores køleskabe, ismaskiner og så videre blev hurtigt slukket og så hjælper hjælpepakkerne med mange af de store tunge faste udgifter som eksempelvis husleje, forklarer indehaveren af Diskotek Tordenskiold.

Danmarks ældste natklub genåbner, når det er tilladt

Han tilføjer:

– Men bare rolig. Tordenskiold er Danmarks ældste natklub med samme navn og beliggenhed og vi åbner naturligvis op igen, når det engang vurderes til at være sundhedsmæssigt forsvarligt og tilladt.

Tror du, at der vil komme konkurser blandt Koldings diskoteker, hvis de fortsat skal holde lukket?

– Jeg kunne da godt forestille mig, at nogle af de steder, som ikke er så veletablerede og ikke har ligget i byen i så mange år eller som måske har haft udfordringer inden Covid19-krisen kan have det hårdt, men vi håber det bedste for alle vores kollegaer i branchen. Denne krise er jo helt uforskyldt for alle de involverede natklubber, hvilket dermed ville være vildt unfair, hvis det skulle koste nogle en konkurs. Men ja – man må håber at alle stederne har god økonomisk opbakning fra leverandører, banker og så videre, slutter Thomas Lunderskov.

Netværket Nox Network, som Diskotek Tordenskiold er en del af, har udsendt en pressemeddelelse.

Heri skriver de:

Vi respekterer og støtter op om det, at politikerne påtænker, at udskyde natklubberne åbning i fase 4, så længe man kan påvise at det ikke er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne yderligere op.

Vi henviser dog til de gode erfaringer fra vores nabolande i bl.a. Finland og Norge, hvor natklubberne er blevet åbnet op uden at det har medført en stigning i smittetallet forårsaget heraf.

Det er stadigvæk NOX Networks holdning at en åbning af natklubberne skal ske på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde. Bl.a. derfor har NOX indkøbt berøringsfrie spritdispensere til samtlige medlemmer til ophængning i indgangspartiet og andre relevante steder.

Vi ønsker som altid at gæsterne skal kunne færdes trygt hos os og vil naturligvis have endnu mere fokus på sæbe, håndhygiejne og øget afspritning af kontaktflader.

Ydermere er det vigtigt for os at understrege vigtigheden i at når vi åbnes bør det være
med sund fornuft og forståelse for den almindelige drift. Dvs. at vi f.eks. naturligvis ikke kan opretholde en sikkerhedsafstand mlm. gæsterne på 1 meter på vores dansegulve og at vi har brug for at der ikke indskrænkes i vores normale bevillingers åbningstider til kl. 05.00.

Vi er klar til at registrere gæsterne såfremt regeringen ønsker at indføre denne restriktion for at optimere smittesporing og skabe yderligere tryghed for vores gæster.

Vi mener at ved at åbne nattelivet op vil man rent faktisk få bedre mulighed for at kontrollere Covid19, da man vil undgå de mange privatfester, ”pirat-fester” og andre festlignende tilstande på offentlige arealer, hvor mange forskellige mennesker samles, uden tilgængelig håndsprit og opsyn med gæsterne og deres sikkerhed.

En åbning af nattelivet vil ydermere lette en del af politiets arbejde i hele landet markant, da der så ikke vil være så mange støjklager fra nær og fjern, fordi festerne flyttes derhen hvor de hører til og hvor stederne er vant til at håndtere publikum i højt humør. Ja, faktisk er det det vi lever af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel