Kolding Netavis

Tid til vores børn og lærere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), byrådsmedlem og gruppeformand for SF, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Vi vil i SF advare imod den fortsatte nedprioritering af vores folkeskole. Derfor må det også være på tide, at vi stopper med 0,5%-besparelserne, som rammer skoler de næste mange år.

Det kan være, at der er nogen, som tænker: Jamen, 0,5% er jo ingenting. Men når vi taler om et budget på 1 mia. kroner, er det 5 mio. kr., som der alene på den konto skal spares. Der er ikke mange andre steder at spare end på lønkontoen, hvilket her svarer til cirka 10 lærere.

Det må simpelthen stoppe og i stedet må vi få rettet op.

Når vi efter den 16. november 2021 har haft kommunalvalg, og et nyt byråd træder til, er skolerne noget af det første, vi vil prioritere i SF. Derfor er der brug for et nyt flertal, som vi i SF gerne står i spidsen for, så vi igen kan få rettet op på vores skoler. Det kræver selvfølgelig dialog med eleverne, skolebestyrelserne, skoleledelsen, forældrene, og at alle partier træder sammen i et bredt samarbejde om genopretningen.

Der skal hurtigt muligt rettes op, så der er mere forberedelsestid til lærerene, så de kan give vores børn en bedre kvalitet i undervisningen. Der skal være tid til vores børn, så de føler sig set og hørt. Vi vil også afsætte flere ressourcer til lærernes efteruddannelse, og så er den tidlige indsats for børn et meget vigtigt element. Og er det et specialtilbud, der er brug for, så skal det selvfølgelig gives hurtigst muligt.

Planen for Kolding Kommunes skoler skal på kort sigt rette op på akutte udfordringer. På lang sigt skal den igen gøre os til en førende kommune på skoleområdet. Det vil både være til gavn for vores lærere og ikke mindst vores børns fremtid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *