Kolding Netavis

Tid til at tænke nyt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Molle Lykke Nielsen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), medlem af Plan- og Teknikudvalget, Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Udviklingen i Kolding by kører desværre i tomgang. I mange år lod vi os forblænde af et outletcenter ved Riberdyb og Holmsminde, men det blev en narresut. Så blev der lagt nye planer og nu skulle pensionsselskabet AP udvikle området med boliger, butikker og der skulle bygges et parkeringshus. Det så meget flot ud på de tegninger der blev forelagt Byrådet. Så langt så godt, men der er intet sket.

I 2022 trådte AP ejendomme på bremsen, så stoplysene blændede flertallet i Byrådet. AP-ejendomme fik endnu 2 års respit til at komme med en plan for området, og det bliver hen på året 2024. AP-ejendomme fik endda mulighed for at springe helt fra projektet, da der ved forlængelsen på 2 år, ikke blev stillet yderligere krav fra flertallet i Byrådet, til ejendomsselskabet.

I mellemtiden har Dansk Folkeparti mistet tålmodigheden, og ønsker ikke Riberdyb/Holmsminde plastret til med massivt byggeri. Vi ser gerne at dette område bliver et “åndehul“ i byen, med forskelligt indhold bl.a. boliger i langt mindre antal, hotel, multihus, grøn oase med park, kultur, musik/teaterscene, caféer m.v.

Dette skal udvikles i dialog via workshops med borgere, byplanlæggere, arkitekter og fagfolk og der skal stilles krav til de udviklere der vælges af Byrådet.

Når dette er gennemført, har Kolding en flot indgang til byen fra Marina City og er klar til at udvikle f.eks. boliger eller anden aktivitet på havnen. Tunnelen under Buen skal udvides til og fra havnen, så det giver en naturligt sammenhæng gennem Toldbodgade.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel