Kolding Netavis

Start dialogen med landmænd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af gruppeformand for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding og Hans Holmer, næstformand i Teknik og Klima, SF, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Det har været en lokal mærkesag for SF i lang tid at få forbudt som minimum sprøjtning omkring vores drikkevandszoner. Vi har endda fremsat forslag om det i byrådet, men det har vi ikke kunne få flertal for. Derfor glæder vi os over, at har SF på Christiansborg netop har banet vej for at det kan ske – sammen med Regeringen, DF, S og R.

Det er unikt, at vi i Danmark kan tappe vand fra vores haner. Det skal vi passe på. I Kolding Kommune har Bramdrupdam, Frørup, Viuf, Vonsild og Aller Vandværk allerede lukket boringer på grund af forureninger med sprøjtemidler, mens der er fundet spor af pesticider (indhold under grænseværdien) på Mosvig, Hjarup og Stepping Vandværk.

I stedet for at være fodslæbende og vente på en vedtagelse af lovforslaget, foreslår SF,at vi omgående starter dialogen med landmændene om, hvordan sprøjteforbuddet kan realiseres. Dermed kan vi være klar, når loven bliver en realitet – og gerne før. Det håber vi, at byrådets partier er enige med os i.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *