Kolding Netavis

Stands ulykken og livreddende førstehjælp til bymidten

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Bymidten er i krise. Det kræver en massiv, mangesidet og nytænkende indsats.
En af de indsatser vi skal have gentænkt er organiseringen – og dét skal vi rykke på nu og som det allerførste.

Udfordring: Der er mange aktører og forskellige interesser. Mange mener der skal gøres “noget”, men manglende koordinering, manglende fokus og ressourcer gør, at der ikke bliver rykket på både en langsigtet redningsplan og akut hjertemassage til en bymidte, der dør for øjnene af os. Hverken City Kolding eller det nedsatte bylivsforum virker. Ideen om at samtænke på tværs af aktørerne er god – men det har jo helt åbenlyst ikke virket.

Vi bliver derfor nødt til at ryste posen og tænke radikalt anderledes. Nogle af dé byer der er lykkedes med ar vende udviklingen arbejder et dedikeret og koordineret team, der både arbejder med strategisk sigte på den lange bane og målretter aktion på den korte bane på tværs af plan/teknik, kultur/event, udviking/tiltrækning af butikker, tæt og intens dialog med alle aktørerne.

Hvis vi skal vende dødsspiralen, så kræver det at indsatserne er langt mere koordineret, at der bliver taget langt mere action og man samler alle aktørerne til en målrettet indsats både bymidten som helhed og målrettede indsatser i de forskellige kvarterer fx lokale aktionsgrupper, ejendomsejerne, butikkerne og de mange der KAN og VIL være med til at vende udviklingen – og det kan kun gå for langsomt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel