Kolding Netavis

Stærke Fællesskaber

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Oplever du ensomhed og ikke indgår i fællesskaber, gør det at dig ekstra udsat på både din fysiske og mentale trivsel.

Ensomhed findes i mange afskygninger: Børn og unge der ikke føler, at de kan leve op til idealbilledet, børn og unge der ikke bliver set af vennerne, familier der ikke har tid til hinanden, børnene flytter hjemmefra efterlader et tomrum, du forlader arbejdsmarkedet, skilsmisse eller dødsfald og mange andre steder i livet opstår ensomhed.

Vi har på mange måder et samfund, som med den struktur er med til at skabe ensomhed.

Fx er Plejehjem og ældrecentre omhyggeligt placeret på god afstand af de befærdede steder. Her skal gerne være fred og ro. Vuggestuer og børnehaver Idrætshaller daginstitutioner ligger også ofte isoleret fra omgivelserne.

Livet på tværs af generationer leves adskilt. Hvad med at vi i stedet lever livet sammen, så vi fx bygger ældrecenter og børnehaver tæt på hinanden og måske endda i samme bygning, så generationer på tvær af alder får glæde af hinanden. Dette er blot ét eksempel, men det er masser af steder i samfundet hvor fællesskabet kan tænkes langt bedre ind.

Lad os udvikle et samfund hvor et godt og stærkt fællesskab binder os sammen og er med til at give os et meningsfuldt liv og som også er med til at løfte os, når livet er svært.

Fællesskaber er et værn mod ensomhed. Så lad os styrke fællesskabet, så det også er der Især når livet forandrer sig og sociale relationer og fællesskaber får ekstra stor betydning,

Hvis du er med i et godt fællesskab eller har en at følges, er det typisk lettere at komme ud ad døren og træde ind i fællesskabet.

Jeg vil derfor foreslå at vi i Kolding kommune får en fællesskabsstrategi, som skal styrke fællesskabet og dermed være med til at bekæmpe ensomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *