Kolding Netavis

Slut med p-vagter: Det hedder de nu…

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Nu hedder kommunens to p-vagter noget helt andet.

Kolding Kommunes to p-vagter har mange andre arbejdsopgaver end at skrive p-afgifter ud. Derfor skifter de nu stillingsbetegnelse til cityassistenter, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Ud over parkeringskontrol står p-vagterne blandet andet for at servicere parkeringsautomater, rådgive trafikanter om parkering, føre tilsyn ved vejarbejde, tildele parkeringstilladelse til blandt andet håndværkere og hjælpe turister og andre med at finde vej. Derfor får p-vagterne nu en bredere og mere dækkende stillingsbetegnelse end den nuværende.

Samtidig viser erfaringer fra Aarhus Kommune, at navneskiftet kan bidrage til at skabe et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.

– Sidste år skiftede p-vagterne i Aarhus navn til cityassistenter. Siden da har medarbejderne oplevet, at de har fået et bedre arbejdsmiljø med færre verbale og fysiske overfald. På den baggrund har vores p-vagter bedt om også at skifte navn til cityassistenter. Det ønske opfylder vi naturligvis gerne, da navnet også bedre afspejler bredden i medarbejdernes nuværende arbejde, fortæller trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg, Kolding Kommune.

Samtidig får medarbejderne nye uniformer af hensyn til trafiksikkerheden. Det nuværende grå/sorte arbejdstøj udskiftes med en uniform i gul/sort, så de ansatte bliver mere synlige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel