Kolding Netavis

Sigurd Barrett åbner Grundlovsdag for børn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sigurd Barrett. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Sigurd Barretts sange bliver vakt til live, når Nicolai for børn holder Grundlovsdag for børn i Legeparken onsdag den 5. juni.

Den 5. juni klokken 10 til 16 er Legeparken i Kolding rammen for en dag, hvor der er fokus på demokrati, læring, samskabelse og fællesskab, når Nicolai for børn inviterer til Grundlovsdag for børn.

Det bliver en dag fyldt med workshops og aktiviteter, der arrangeres af Nicolai for børn, Koldingbibliotekerne, Redux – Affald og Genbrug, Kolding Garden og Kulturskolen Kolding. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Sigurd Barrett åbner dagen

Dagen åbnes af Sigurd Barrett, der i anledning af Grundlovens 175 års fødselsdag har skrevet en række sange, der kredser om netop vigtigheden af den og dens betydning for vores fælles hverdag. De handler blandt andet om vores ret til fri tale og om demokrati, og de temaer går igen hos dagens aktiviteter.

Udfold din kreativitet

Du kan udfolde din kreativitet, tanker og fantasi hos Laboratorium for Smuk Smadder eller til cirkusworkshop hos Fairywork, hvor du kan prøve at hula-hoppe, jonglere med bolde, kegler, devilsticks og tørklæder, balancere med pinde, tallerkener på pind, diabalos, og gå på stram line.

Biblioteket tager fat i Verdensmål nr. 15: Livet på land og hos dem kan du give dig i kast med Natur-bingo og billedlotteri. Skal du udfolde din kreativitet kan du lave toiletrulledyr.

BørneBal

Kulturskolen byder på BørneBal, hvor de vil lære dig og dine forældre sanglege og folkedans fra dengang dine oldeforældre var børn. Derudover kan du også plante en ærteblomst.

Redux affald og genbrug kommer med deres materiale-laboratorie, hvor du kan blive medlem af klubben for tommelfingerregler og lære at sortere dit affald rigtigt. Hvad er forskellen på hård og blød plastik? Er det pap eller papir? Det er blot nogle af de spørgsmål, du kan få svar på i Legeparken. Når du har styr på sorteringen, kan du udfordre dine forældre i affaldssortering på tid.

Fællesskab får man også, når man er med i en garde. Til Grundlovsdag for børn kan du møde Kolding Garden og prøve nogle af deres instrumenter, mens de fortæller dig, om hvad det betyder at være med i en garde.

Program

10:00 – 10:45: Sigurd Barrett

10:00 – 16:00: Aktiviteter og workshops

12:00 – 12:15: BørneBal

12:30 – 12:45: BørneBal

13:00 – 13:15: BørneBal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel