Kolding Netavis

Sig din mening på Skamlingsbanken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kunstværket består af 2-300 manillamærker, der bliver placeret i landskabet på Skamlingsbanken. Pressefoto.

I efterårsferien kan du ud over at gå en tur i naturen, også hænge et budskab op i træerne. Kunstneren Vibeke Nørgaard Rønsbo inviterer til deltagelse i en kæmpe kunstinstallation, hvor alle kan få deres specielle budskab med.

Projektet hedder ”til låns”, og går ud på at skabe en oplevelse af naturens storhed, som sætter livet i et særligt perspektiv. Med reference til det indianske ordsprog: ’Vi arver ikke jorden af vores forfædre, vi låner den af vores børn’ søger projektet med sine deltagere og sit publikum at skabe en kunstinstallation bestående af små manillamærker.

Kunstværket består af 2-300 manillamærker, der bliver placeret i landskabet på Skamlingsbanken. På mærkerne har deltagerne skrevet udsagn om deres forhold til naturen. De mange små voksbehandlede manillamærker vifter i vinden, glimter som små lys i solen og er et stærkt forundrings- og oplevelsesrum for besøgende.

Artiklen fortsætter under billedet….

DSC 0040

Pressefoto.

Invitation til workshop

Mærkerne er udfyldt af skoleklasser fra Sjølund-Hejls skole og Design- & Idrætsefterskolen Skamling, som allerede har deltaget i en workshop med kunstneren. Men har man selv lyst til at deltage inviterer Vibeke Nørgaard Rønsbo alle interesserede til workshop på mandag i efterårsferien. Her står hun klar til at hjælpe med at de besøgende kan få deres eget budskab afsted.

– På de første to workshops snakkede vi om, hvad naturen kan give, og gav os tid til at fornemme og være i naturen på Skamling. Så manillamærkerne er meget forskellige, de unge har skrevet mange spændende ting på deres mærker. Nogen skriver egne digte, mens andre skriver linjer fra sange. Jeg havde en dreng fra 4. klasse, der kom med en kastanje, og som pludselig havde tænkt over, at det ikke bare var en kastanje, men at den havde en flot farve og også var blød at røre ved. Så når man giver sig tid til naturen, får man så meget ekstra med. Det er berigende både for mig og publikum at læse de mange budskaber, fortæller Vibeke Nørgaard Rønsbo i en pressemeddelelse.

”Til Låns” der er et publikumsinddragende kunstprojekt, er udviklet af kunstneren Vibeke Nørgaard Rønsbo. Den offentlige workshop foregår mandag fra kl. 10-15. Det foregår på ”Bjerget” på Skamlingsbanken, og der vil være skilte derud fra parkeringspladsen. Udstillingen kan opleves frem til den 22. november.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *