Kolding Netavis

SF’s rovdrift på skolerne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Kristina Jørgensen (DF), formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Bakken 15, 6640 Lunderskov.

Hans Holmer fra SF skriver i en pressemeddelelse, at Koldings skoler er de billigst drevne skoler i hele landet. Det er ikke korrekt. De er nogle af de billigste – absolut, men ikke de billigste.

Hans Holmer mener, at Venstre og DF har drevet rovdrift på skolevæsenet. Forkert igen. Venstre og DF tog sammen med de Radikale og Socialdemokratiet i 2019 nogle yderst svære, men dybt nødvendige beslutninger om besparelser, herunder også på skoleområdet. Alternativet var, at kommunen var endt med at blive sat under administration.

SF stillede sammen med Enhedslisten og løsgænger Hanne Dam også forslag om et andet budget. Et budget, som jeg havde mange spørgsmål til, da det på ingen måde hang sammen. Spørgsmål, som jeg aldrig kunne få svar på fra netop Hans Holmer. Den samme Hans, der i juni ønskede at spare 600.000 på Børnefamiliehuset.

Man behøver ikke engang lytte godt efter for at høre, at ingen i Kolding Byråd ønsker besparelser på skoleområdet. Heller ikke udenfor valgkampstider. Men vi kan ikke bruge penge, vi ikke har, og det gælder desværre også skoleområdet. Men i DF ønsker vi faktisk at skolerne skal have flere penge. Så da økonomien igen viste sorte tal på bundlinjen, var det mig – og ikke SF – der foreslog et stort børneforlig. Det har nu sikret, at der bliver sendt penge tilbage til børne- og skoleområdet.

I samme åndedrag skal det nævnes, at vi i DF fortsat ønsker flere midler tilført skolerne. Det har vi sagt i flere år, vi har vist det i sommers med børneforliget og vi fortsætter med at kæmpe for det – endda selvom vi allerede har skoler med høj trivsel og høj faglighed. Også uanset hvor meget SF prøver at få det til at fremstå anderledes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *