Kolding Netavis

Sådan skal daginstitution i Vonsild indrettes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Børnene bydes velkommen i den nye daginstitution i Vonsild omkring årsskiftet 2024/2025. Pressefoto.

Atelier, motorikrum og små miljøer til børnene er nogle af kodeordene for den nye daginstitution, der skal bygges i Vonsild.

Rigtig mange børnefamilier er søgt mod Vonsild de senere år, og der er stort behov for en daginstitution mere. Projekteringen opstarter i løbet af maj måned, og der forventes første spadestik omkring årsskiftet 2023-2024, oplyser Kolding Kommune.

Den får plads til 50 vuggestuebørn og 90 børnehavebørn. Den placeres i det nye boligområde i Vonsild. For at børnene oplever, de er i et mindre og trygt miljø i hverdagen, bliver institutionen bygget i klyngefunktion med fire grupper i hver klynge. Børnehave og vuggestue har derfor egne garderober og legepladser. En fælles hovedindgang med forældreområde, skal binde børnenes to verdener sammen – familien og institutionen.

Der er i byggeriet lagt vægt på ”skæve” vinkler i grupperummene, nære flexrum og kreative og udviklende fællesarealer så som motorikrum og atelier. Alt dette giver medarbejderne mulighed for at indrette forskellige læringsmiljøer og aktiviteter efter børnenes alder og behov.

Indbyggertallet i Kolding Kommune voksede markant sidste år, og her er Vonsild særlig populær. I 2020 havde bydelen 2.954 indbyggere, og i 2023 er det steget til 3.606.

Og der bygges fortsat. I alt forventes der etableret op mod 500 nye boliger i Vonsild. Derfor har byrådet sat ekstra mange penge til nye daginstitutionspladser.

Børnene bydes velkommen i den nye institution omkring årsskiftet 2024/2025.

Fakta

• Plads til 50 vuggestuebørn og 90 børnehavebørn.
• Grund: 9.000 m2.
• Institution: 1.850 m2.
• Totalentreprenør: OMMEN a/s.
• Arkitekt: Pluskontoret Arkitekter.
• Ingeniør: DRIAS Rådgivende Ingeniører A/S.

Kilde: Kolding Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel