Kolding Netavis

Polsk lastbilchauffør dømt og udvist

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En polsk lastbilchauffør blev dømt og udvist af Danmark mindre end 24 timer efter han blev stoppet ved en kontrol på rasteplads Hylkedal ved Kolding.

En 20-årig polsk lastbilchauffør blev onsdag taget ind til en kontrol på Hylkedal rasteplads ved Kolding i forbindelse med, at Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, foretog en kontrol langs motorvejen:

– Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene, fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 20-årige chauffør blev anholdt og er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

– Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, forklarer specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi:

– Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i 7 tilfælde inden for de sidste 28 dage.

For de forhold blev chaufføren idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 49.000 kr. og blev også udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

– Dommeren fandt det skærpende, at det falske kørekort blev anvendt i hans erhverv, og at han havde en økonomisk vinding ved at bruge det, uddyber specialanklager Pernille Moesborg.

Den 20-årige chauffør blev fængslet efter dom til afsoning af dommen og indtil udvisning kan ske.

Chaufføren modtog dommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel