Kolding Netavis

Opfordring til byrådet: Optræd økonomisk ansvarlig

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, borgmesterkandidat for Konservative i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Opfordring til byrådet i Kolding – optræd økonomisk ansvarlig og lad de 56 mio. kr. blive i kommunekassen.

Byrådet har netop behandlet kommunens budget for 2021 og afsat de økonomiske midler til at drive kommunen i det kommende år. I det regnestykke er der også afsat hele 56 millioner kr. til såkaldte politiske prioritering, hvilket er udsat til foråret 2021.

Det er almindeligt kendt, at der i et valgår afsættes midler til politisk taburetklister, så de siddende byrådsmedlemmer kan klippe snore og ”sparke spade” forud for valget.

På helt almindeligt dansk betyder det, at nogle siddende byrådsmedlemmer anvender en del af kommunens penge til at fremstå godt i tiden op til et valg, fremfor at bruge pengene der, hvor de gør kommunens borgere mest gavn.

Byrådet har i forvejen optaget Corona-lån for over 100 mio. kr., hvilket er anvendt til øget anlæg. De mange lånekroner vil fremover belaste kommunens budgetter med op mod 10 mio. kr. i årlige omkostninger til gældsservicering.

Konservative mener, at der allerede er etableret et tilstrækkeligt antal røde snore og sat et tilstrækkeligt antal spader i jorden til, at den økonomiske buffer ikke skal anvendes hertil.

Vi opfordrer derfor til en (i disse tider sjældent set) økonomisk ansvarlighed således, at den økonomiske buffer på 56 mio. kr. anvendes som netop en buffer til vanskelige tider og ikke til personlig promovering og skattefinansieret valgkamp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *