Kolding Netavis

Omlægning af Kolding Havn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative Vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Da Kolding Byråd har meldt ud, at de ikke længere har komfortabelt flertal bag forliget om lukning af havnen samt at drøftelserne omkring havnen ”bør gå om”, vil vi gerne fastslå følgende.

Det Konservative Folkeparti i Kolding åbnede d. 3. sept. 2018 ”ballet” om debatten vedr. erhvervshavnens fremtid. Vi foreslog omdannelse af Sydhavnen til andre formål end havnevirksomhed.

Da forslaget ikke var opvokset i byrådspartiernes baghave, fik det en lunken modtagelse af parterne i byrådssalen.

Men i november 2018 sprang så en bombe. Byrådet ønskede nu at lukke hele erhvervshavnen.

Det konservative forslag gik på alternativ anvendelse af Sydhavnen, og vi ønsker ikke at omdanne Nordhavnen. Vi foreslår, at havnebestyrelsen bliver mere restriktiv i tilladelse til, hvilke produkter havnen skal omsætte.

Det Konservative Folkeparti i Kolding mener stadigvæk, at vi bør udnytte arealer tæt på byens centrum og boligudviklingsområder til at tiltrække nye / anderledes virksomheder og resursestærke skatteborgere. Vi ønsker skrot, støv og støj væk fra bymidten.

Konservative i Kolding vil gerne tiltrække ”resursestærke nye borgere” og nye fremadrettede arbejdspladser til Kolding.

Konservative i Kolding ønsker ikke at lukke erhvervshavnen. Men vi ønsker at omdanne dele af havnen til liberalt erhverv og boliger. Og så vil vi udvikle andre arealer på havnen til erhvervsmæssigt havnerelateret formål. Vi ønsker et både og. Men i en noget mere selektiv erhvervshavn.

Og husk, at et kontorhus i Kolding Åpark rummer flere arbejdspladser end samtlige virksomheder på Kolding Havn har i dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *