Kolding Netavis

Nye brandkøretøjer på vej til Trekantbrand

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Ældre redningslifte udskiftes hos Trekantbrand.

Der er nye brandkøretøjer på vej til Trekantbrand. Der er tale om, at tre nye drejestiger skal erstatte ældre drejestiger, skriver beredskabsinfo.dk.

Indenfor en kort årrække vil der dermed være tre køretøjer, som har overskredet den levetid på 20 år, der efter Trekantbrands strategi på materielområdet skal udløse en udskiftning. Samtidig er der tale om redningslifte, som de fleste danske brandvæsener i disse år vælger at udfase til fordel for drejestiger, skriver beredskabsinfo.dk videre.

I Kolding er redningsliften 11 år gammel og er dermed ikke med i udskiftningen i denne omgang. I forbindelse med et fælles udbud, som Aarhus Kommune gennemfører på vegne af Østjyllands Brandvæsen, Nordjyllands Beredskab, Beredskab & Sikkerhed og altså TrekantBrand, får Fredericia i 2021 en drejestige – Vejle i 2023, mens der er option på en drejestige til Middelfart i 2026.

I forbindelse med en brandslukningskontrakt mellem TrekantBrand og Falck, der omhandler driften af brandstationer i Trekantbrands område – herunder i Kolding, lejes Falcks nuværende køretøjer i et år. Derefter hjemtages køretøjerne. Denne kontrakt træder i kraft 1. januar 2021.

Falcks køretøjer udskiftes

Der arbejdes på, at få udskiftet Falcks køretøjer frem mod 2022. Der er tale om indkøb af autosprøjter og tankvogne til Falcks brandstationer, og antallet af køretøjer gør, at det er en opgave, som skal i udbud.

Og så får brandmandskabet ved Falck også samme mundering i form af hjelme, branddragter og støvler, som mandskabet hos Trekantbrand bruger. Det gælder også fra 1. januar 2021.

Endelig gøres der klar til at hjemtage betjeningen af vagtcentralen hos de resterende fem Falck-stationer. Det træder i kraft senest den 4. januar 2021, skriver beredskabsinfo.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel