Kolding Netavis

Masterplanen for Kolding Havn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Knud Erik Langhoff, formand for den Konservative vælgerforening i Kolding, Mariavej 9, 6091 Bjert.

Masterplanen for Kolding Havn er nu en realitet. Den viser, at Kolding Havn fuldstændigt har misforstået Kolding Kommunes borgere og deres ønsker til udvikling af området omkring Kolding fjord og havn.

En 10.000 m2 og 30 meter høj hangar til ”losseskjul for store skibe” beliggende i bolignært område ved Svineryggen, er for Konservative i Kolding helt ude i hampen. Den hører bestemt ikke hjemme i en havn hvor dybden i forvejen er under, hvad der vil være påkrævet på den lange bane, og hvor der i generationer er udviklet boligområder netop på grund af udsigten til den bynære kyst.

Når vi så kikker imod syd, til indspulingsbassinet ved Marina Syd, der i dag er det eneste grønne område på havnen, ja så taber alle fornuftige mennesker sutten. At tænke sig, at naboerne til det rigtig spændende projekt Marina City tillader sig at stille forslag om, at kommende borgere i det mondæne kvarter, skal kikke ind i en væg af solceller / containere mur og nært stående vindmøller, er endnu længere ude.

Den økonomiske vinkel på sagen er ikke belyst. Men det kræver ikke den helt store matematiske uddannelse at regne ud, at det bliver rigtig svært at få økonomien til at hænge sammen, med mindre omsætningen stiger væsentligt, mon det er realistisk?

Er det i det hele taget realistisk – på den lange bane – at den kommunalt ejede havn i Kolding investerer 170.000.000 kr. og derved skærmer udsigten til kysten for rigtig mange borgere i Kolding?

Konservative i Kolding er ikke i tvivl om, at Kolding Havns masterplan kan være forstadiet til nedlukning af erhvervshavnen i Kolding.

Vi ser frem til en god og konstruktiv debat om, hvad det spændende areal skal anvendes til i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *