Kolding Netavis

Lysglimt i mørket

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Der er som politiker i Kolding Kommune ikke meget at glæde sig over i disse dage. Særligt ikke som formand for Social- og Sundhedsudvalget, hvor Venstre og Dansk Folkeparti har besluttet at spare 18 mio. kr. Det kommer blandt andet til at gå ud over en række af kommunens forebyggende indsatser.

I SF forudser vi, at når vi sparer på de forebyggende indsatser, så vil vi i de kommende år skulle bruge mange penge på at samle op på problemer, der ellers kunne være taget i opløbet. Regningen bliver langt større end det beløb, vi sparer her og nu. Både i kroner og ører, men også rent menneskeligt for vores udsatte borgere. De bliver ramt hårdt.

Skal jeg alligevel finde 3 lysglimt i mørket er det, at alle i udvalget har bakket op om at redde Space, Overmarksgården og Skole- og Dagtilbudsrådgiverne.

Space er et aktivitets- og netværkstilbud til anbragte eller tidligere anbragte børn og unge. Tilbuddet indeholder café og samværstilbud, åben rådgivning, mentorordninger, samtale- og aktivitetsforløb, efterværn og kontaktpersonsordninger.

Finansiering af ressourcer til Overmarksgården er sikret for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel og de ændrede behov, der er for støtte til udsatte og hjemløse.

Skole- og dagtilbudsrådgivernes opgave er at yde en tidligere indsats af høj kvalitet til børn, unge og deres familier, som på grund af forskellige sociale begivenheder har behov for særlig støtte. Indsatsen sker i et tæt samarbejde på tværs af almenområdet og specialområdet.

Som vi gentagne gange har sagt i SF, så skal kommunens rigdom måles på, hvordan vi behandler vores børn, ældre og mest udsatte borgere. Ovenstående er 3 lysglimt, men overordnet set har Kolding byråd sviget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *