Kolding Netavis

Lukning af Mungo Park: -Hvor kom det lige fra?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Hanne Dam, byrådsmedlem (løsgænger), Fredericiagade 34, 6000 Kolding.

Det var en kæmpe stor overraskelse, at jeg i JydskeVestkysten læste, at V og DF vil lukke vores dejlige teater Mungo Park – udenfor budgetforhandlingerne og allerede i år.

Hvor kom det lige fra?

Når det er sagt – så glæder det mig, de mange borgere i medierne, som viser deres utilfredshed – medlem eller ej!. Der har været gode læserbreve – fra byens borgere, men også fra dem som kører langt til en forestilling.

Vi har et godt produkt – som rækker ud over kommune grænserne – som beriger vores by. Et egnsteater er anderledes, skuespillerne er ansat og bor i byen (skatteindtægter)

Vi taler kun om tilskuddet fra Kolding Kommune, hvad med samarbejdet med vores udviklingshæmmede og brug af kulturen som løftestang på socialområdet?

Der kan teatret og kulturen noget helt eminent. Jeg har selv brugt kulturen i mit sociale arbejde i mange år.

Jeg var med til de første forhandlinger og diskussioner omkring Mungo Park, jeg har set mange forestillinger sammen med både unge og ældre og mange unge er også frivillige der.

Forestillingerne har været lokale, provokerende og tingene er sat på en spids, hvilket er yderst forfriskende.

At V og DF begynder at sætte kroner og ører pr. besøgende er uretfærdigt. Mungo Park er et kæmpe brand, har løftet kulturen i Kolding, de har et tilbud, jeg ikke kan få andre steder – og er yderst kompetente til det de gør.

Årsagen til besparelsen er intet argument – midtbyen. Hvor er planen for hvad besparelsen skal bruges til og jeg tror midtbyens udfordringer er mere end kommunen kan klare økonomisk.

Jeg vil mane politikerne til besindelse i en tid, som den vi står i. Nogen betragter kulturen som flødeskummet, men jeg betragter den, som den lim, der binder os sammen. Måske får vi brug for et sådant sted, når krisen er ovre – jeg er ikke i tvivl om det og hvordan jeg vil stemme på byrådsmødet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *