Kolding Netavis

Lokale landsbyer optræder i ny bog om bortførelse

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Shahin Aakjær, der er tidligere elev på både Sdr. Stenderup Skole og Sdr. Bjert Centralskole, debutere med en bog om sin barndom. Privatfoto.

Forfatteren er tidligere elev på både Sdr. Stenderup Skole og Sdr. Bjert Centralskole.

Både Sdr. Stenderup og Sdr. Bjert optræder i ny bog om bortførelse. Shahin Aakjær, der er tidligere elev på både Sdr. Stenderup Skole og Sdr. Bjert Centralskole, debuterer med en bog om sin barndom.

Shahins bog “Verdensbarn – Kan man bortføre sin egen søn?” handler om forældrenes voldsomme brud, der endte med at Shahins far tog ham under armen, og flyttede til Irans hovedstad Teheran.

Shahin skriver om, at skulle vænne sig til et nyt land, en ny familie og et nyt sprog.

Efter to år i Mellemøsten, vendte Shahin tilbage til Danmark og flyttede til Sdr. Stenderup med sin far. Her boede han overfor kirken, startede i skolen og skulle nok engang vænne sig til en ny tilværelse. For mens han boede i Iran, blev hans jævnaldrende i Danmark teenagere. Tiden i Stenderup gik med at indhente den tabte udvikling.

Bogen bygger på minder, artikler, aktindsigter og interviews med de involverede, og er et forsøg på at forstå, hvad der fik hans forældre til at gennemgå et så voldsomt brud.

Bogen udkommer i midten af juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel