Kolding Netavis

Legeparken åbner en ny attraktion

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fra Grundlovsdag kan der føjes endnu en attraktion til Legeparken i Kolding, når den nye motorikbane bliver åbnet. Foto: Peberman.

Grundlovsdag åbner Legeparken for en helt ny motorikbane for børn.

Grundlovsdag klokken 11 får Legeparken i Kolding et nyt trækplaster for byens børn.

Her åbner man nemlig en helt ny motorikbane, som skal skabe rammerne for endnu mere leg og bevægelse.

Åbningen af den nye motorikbane markerer samtidigt åbningen af Grundlovsdag for børn i Legeparken, en begivenhed som årligt tiltrækker mere end 1.000 gæster.

Legeparken i Kolding har fået en donation på 250.000 kroner, der har gjort opførelsen af motoriksporet til en realitet. Donationen er en gave fra de to Føtex-varehuse i Kolding, der via Salling Fondene har gjort donationen mulig.

– Det betyder meget for os, at vi kan være med til at skabe nogle gode oplevelser for folk i Kolding. Derfor er vi også både glade og stolte over, at Salling Fondene giver denne donation, siger varehuschef i Føtex i Kolding, Marie-Louise Larsen, i en pressemeddelelse.

Projektet er blevet udvalgt blandt en række sociale og bæredygtige initiativer fra hele landet. Donationen blev givet på baggrund at, at Legeparken er med til at gøre hverdagen bedre i lokalsamfundet og med motorikbanen sætter fokus på børns motoriske udvikling i en tid, hvor digitale muligheder kan stå i vejen for fysisk aktivitet.

Motoriksporet er tilpasset børnehavebørn og indskolingsbørn (3-7 år), der på deres udviklingstrin stiller store krav til den motoriske udvikling.

– For mange af institutionerne her i byen, som flittigt benytter sig af Legeparken, vil den nye motorikbane gøre en væsentlig forskel. Og kan vi i Føtex sikre, at vi har nogle faciliteter i området, som tilfører en værdi til børnenes udvikling, så er vi rigtig glade, siger Jacob Neubert, der er varehuschef i Føtex i Kolding Syd i Vonsild.

Et fælles mødested i Kolding

Legeparken er i forvejen et populært mødested for områdets børnefamilier og institutioner, hvor børn og voksne kan alt fra at gynge, rutsje til at køre om kap på mooncars og sejle på søen. Faktisk scorer Legeparken 4,5 ud af 5 på attraktionsvejviseren Tripadvisor og ligger dermed som nr. 3 ud af alle Koldings attraktioner. Legeparken har gennem de sidste 4 år gennemgået en større udvikling med fokus på at gøre parken endnu mere attraktiv for børnefamilier og institutioner. Den nye motorikbane er en spændende tilføjelse til de øvrige legemuligheder.

– Legeparken er et enestående sted for børn og deres voksne, hvor der er fokus på leg i mange aspekter – og uden at det koster en krone for gæsterne at bruge parken. Vi er glade for donationen fra Salling Fondene og samarbejdet med de to lokale føtex-varehuse, fordi det gør det muligt at skabe en fantastisk motorikbane lige midt i Kolding. Det er dejligt, når fonde og lokale aktører er med til skabe attraktive mødesteder for børn og deres voksne, og det økonomiske tilskud har gjort det muligt at lave en rigtig flot motorikbane til glæde for mange, siger leder af Nicolai Kultur og Legeparken, Mette Strømgaard Dalby.

Den nye motorikbane får blandt andet balancebomme, kolbøttestativer, svævebane og et stort edderkoppespind, som børnene kan klatre rundt i. Banen åbnes Grundlovsdag d. 5. juni kl. 11, som en del af Grundlovsdag for børn og alle er velkomne til åbningen, hvor Føtex giver kaffe og kage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *