Kolding Netavis

Kom ind i kampen for havmiljøet, regering

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), gruppeformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Hvor er det dog forfriskende at høre en miljøminister, der siger, at regeringen har svigtet havmiljøet. For det er nemlig det, vi, der længe har kæmpet for livet under vandet, hele tiden har sagt.

Jeg har ved selvsyn set, hvordan Lillebælt, Vejle og Flensborg fjord gisper efter vejret, fordi iltniveauet her er så lavt, at der nærmest ikke kan findes så meget som én skrubbe på havbunden.

Det var derfor, det var så vigtigt, at SF fik presset regeringen til at gøre Vejle og Flensborg fjord til trawlfri zoner, som netop beskytter havmiljøet.

Derfor er jeg glad for, at miljøministeren er nået frem til erkendelsen om, at regeringen har svigtet. Det er bare ikke nok. Når havet gisper efter vejret, så skal der også lægges arm med landbruget, der udleder kvælstof, som dræber planter og dyr under havet.

Tiden er ikke længere til frivillige aftaler. Det kan havet ikke vente på. I stedet skal landbruget tvinges til truget og stoppe for kvælstofudledningen. Kun sådan kommer regeringen ind i kampen for havmiljøet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel