Kolding Netavis

Koldings skrøbelige økonomi

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), fællesledelseformand og byrådskandidat for Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4. st. th. 6000 Kolding.

I sidste uge blev et foreløbigt budget for 2021 godkendt. Alle partier er med i aftalen, og det er godt at se, at vi står sammen i denne svære situation, som vores kommune står overfor. Budgettet er anderledes i år pga. corona krisen, og man har givet hinanden håndslag på, at man i marts igen sætter sig sammen og gør status over, om der er penge tilovers. Det handler dog meget om, hvor mange udgifter, der bliver spist op af corona-relaterede udgifter.

Budgettet kan udefra godt se ganske fint ud, men sidste års katastrofebudget ulmer stadig. Kommunen beskriver det selv således hjemmesiden:

”Der er behov for en stram styring af budgetter og økonomisk forbrug, og det er nødvendigt løbende at arbejde med at effektivisere og optimere den service, Kolding Kommune leverer”.

Kort sagt økonomien i Kolding er meget skrøbelig. De 16 millioner kroner der er afsat på børneområdet til næste år, skal ses i lyset af driftsbesparelser på 27 millioner i år, stigende til 54,5 millioner kroner i 2023. Dertil skal komme at der fortsat er 0,5 effektiviseringer hver år. Det kommer til at betyde besparelser, uanset om det vedtagne budget ser mindre dramatisk ud end sidste års budget.

Store projekter som stadion, udbyggelse af lyskryds, midtbyen og mange flere kan lade sig gøre nu, fordi regeringen har hævet anlægsloftet for kommunerne. Det er dog tale om lånte penge, og selvom renten lige nu er lav, er det fortsat penge, som skal betales tilbage. Faktum er, at vores kommune fortsat har en meget skrøbelig økonomi, der skal rettes op pga. flere års uansvarlig økonomistyring.

Der er brug for at vi prioritere velfærden. Investering i velfærd betaler sig på den lange bane. Det giver børnefamilierne ro til at arbejde, hvis der er gode forhold for børnene. Det mindsker stress og giver bedre trivsel og skaber muligheder for vores borgere i alle aldre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *