Kolding Netavis

Kolding får en udstillingsby med syv huse

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ses området Vonsild Øst og luftfotoet er taget sidste år i juni, inden det blev til en byggeplads. Udstillingsbyen bliver placeret ca. midt i området. Foto: Kolding Kommune.

”Vi Bygger | Kolding” bliver en realitet næste forår. Syv byggefirmaer har netop købt hver sin grund i udstillingsbyen, som bliver placeret i det nye store boligområde Vonsild Øst i Koldings sydlige udkant.

 

Om ca. et år vil der stå en særlig lille by med adressen Gundinghave i det nye boligområde Vonsild Øst. Det er udstillingsbyen ”Vi Bygger | Kolding”, som syv byggefirmaer er gået sammen om at etablere i samarbejde med Kolding Kommune.

 

Udstillingsbyen planlægges at åbne i maj 2023.

 

Kommunen har netop haft byggegrundene i offentligt udbud, og de syv firmaer har købt hver sin grund.

 

-Der har naturligvis været en del arbejde og mange møder forud for, at vi i dag kan sige, at byggeudstillingen ”Vi Bygger | Kolding” bliver en realitet – så det er vi meget stolte af. Kolding er efterhånden blevet et samlingspunkt for byggevirksomheder af familiehuse. Det faktum har også været medvirkende til, at alle udstillerne gerne vil give de mange byggeinteresserede den unikke oplevelse som en byggeudstilling kan give – at opleve de mange muligheder udstillerne tilbyder i 1:1, hvor rum, form, atmosfære og stofligheder smelter sammen i en hjemmelig kontekst. Nu glæder vi os til at slå dørene op og byde de mange besøgende velkommen til “Vi Bygger | Kolding”, fortæller David A Brandt Klug, formand for byggeudstillingen, i en pressemeddelelse.

 

I alt forventes der etableret op mod 500 boliger i Vonsild Øst, som også ligger op ad et større naturområde langs Dalby Møllebæk. Til foråret, omkring det tidspunkt når udstillingsbyen åbner, vil Kolding Kommune være klar til at udbyde 35 byggegrunde til salg i dette attraktive boligområde, der både ligger i et aktivt lokalsamfund, tæt på Kolding C og tæt på naturen.

 

-Det er et stort aktiv for Kolding at få en udstillingsby. Det er en attraktion, der kan trække folk hertil fra et kæmpestort opland, bl.a. fordi der ikke findes andre udstillingsbyer i det syd- og sønderjyske. Derfor vil kommunen også bidrage til udstillingsbyen bl.a. ved at vise de besøgende noget af alt det, Kolding som by og som kommune har at byde på. Vi håber, at udstillingen i sidste ende kan være med til at få flere til at komme til Kolding og bo, påpeger borgmester Knud Erik Langhoff.

 

Udstillingsbyen kommer til at stå som udstilling i 11 måneder efter åbningsdagen. Derefter sælger byggefirmaerne husene, og der åbner en ny byggeudstilling et andet sted.

Fakta

Konceptet udstillingsby er kendt fra andre større byer i Danmark.Udstillingsbyen består af en samling nybyggede og møblerede huse, som er placeret dør om dør i et nyt boligområde, opført af hver sit byggefirma.Interesserede kan kigge inden for i udstillingsbyens åbningstid hver søndag, og firmaernes rådgivere fremviser selv husene for de besøgende.Ved ”Vi Bygger | Kolding” vil kommunen være til stede på udvalgte åbningsdage bl.a. for at svare på spørgsmål om, hvordan det er at bo og leve i Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel