Kolding Netavis

Kan vi regne med hinanden?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Poul Erik Jensen (S), gruppeformand, Østergade 20, 6580 Vamdrup og gruppeformand Jesper Elkjær (R), Hestehaven 8, 6000 Kolding.

Den 4. oktober 2019 kunne man læse en artikel i JydskeVestkysten vedr. budget 2020. Det var et rædselsfuldt budget med meget store konsekvenser. Et budget som ingen partier var glade for, men fire partier tog ansvaret for.

For os betyder det noget at kunne påvirke og have indflydelse, også når det gør ondt. Indflydelse er den ”betaling” man får, når man må æde store kameler på områder, der har høj politisk prioritet for det enkelte parti. For os eksempelvis besparelser på skole og daginstitutionsområdet og socialområdet.

I artiklen kunne man læse, at borgmester Jørn Pedersen (V) håber, at SF og Enhedslisten kommer på andre tanker og stemmer for budgettet, når det skal vedtages endeligt. Ellers har de sat sig selv uden for indflydelse i forhold til at disponere økonomi i resten af byrådsperioden, fastslog borgmesteren.

”Sådan må det være. Dem, der tager ansvar for at løse den udfordring, vi står med, bestemmer selvfølgelig også, hvordan pengene skal bruges, hvis forudsætningerne udvikler sig positivt”, sagde Jørn Pedersen

Den præmis gælder ikke længere, må vi konstatere. Økonomi afsat til Mungo Park bliver trukket ud af budgettet, fordi 2 af 4 forligspartier pludselig synes, det er en god ide. To forligspartier, samarbejdspartnere eller aftaleparter bliver efterladt på perronen. Sat uden for indflydelse.

Ingen varsling på forhånd.

Magtdemonstrationen afløser samarbejde og dialog. Tilliden er brudt og måske fuldstændig ødelagt.

Det bliver mere end svært at se sig selv i fremtidige budgetforlig, når man ikke kan stole på hinanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *