Kolding Netavis

Jobcenter Kolding yder en god indsats

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Elvis Comic (S), byrådsmedlem, Gotthardpasset 8, 6000 Kolding.

Som politiker og borger i Kolding Kommune kender jeg meget til jobcenteret i Kolding. Jobcenteret yder en god indsats for de nyuddannede. Jeg selv blev nyuddannet tilbage i januar måned, hvor en helt ny tilværelse ventede mig. En række møder med jobcenteret og en masse regler, som man som nyuddannet skal til at sætte sig ind i, giver nogle gange en stressfølelse af systemet. Men jobcenteret i Kolding har været utrolig gode til at fortælle og sætte skub i en god proces. Det er i hvert fald det, jeg mærker, når jeg taler med nyuddannede.

Min oplevelse har været særdeles god gennem hele forløbet. Du får din helt egen sagsbehandler, der giver dig nogle gode værktøjer til, hvordan du skal søge job. Nogle ved det allerede fra starten, mens andre skal skubbes i gang. For mig har min sagsbehandler (jobrådgiver for unge) Saban Quame været en god sparringspartner i starten, og ellers har han bakket op om tingene. Jeg ved, at ikke alle har det let med at søge job – og her giver jobrådgiveren gode værktøjer til, hvad man kan gøre. Det er selvfølgelig altid jobsøgerens ansvar at sætte gang i jobsøgningen.

Mange spørger mig, hvor meget jeg har brugt jobcenteret – og det har jeg kun til de obligatoriske samtaler ellers har jeg selv via netværk, bekendtskaber og venner søgt job. Det er det bedste værktøj. Hvis jeg skal give et godt råd, så start med at bruge dit netværk, venner, familie og bekendtskaber – det kan i mange tilfælde resultere i positive tilbagemeldinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *