Kolding Netavis

Innovation på skoleskemaet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Merete Due Paarup (V), gruppeformand og byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Waaaaauw. Så enkel kan der siges. 6. Klasserne i Kolding Kommune har netop dyster i innovation i det landsdækkende Edison Projekt.

Årets tema var GRØN OMSTILLING og mere end 600 elever havde i ugerne op til arbejdet med at finde og udvælge problemer, finde grønne løsninger og arbejde med prototyper til præsentation i den lokale konkurrence, hvor lokale erhvervsfolk var dommere. Og sikken en fantasi, fortagsomhed og ansvarlighed.

Ideerne var mange på de hundredvis af stande hvor eleverne skulle vise og forklare deres projekter. Fra solceller på skoletasken til mobilopladning til skibsanordninger der kan rense havet for plastik. Fra apps der kan spare strøm i hjemmet til tekstiler af gamle plastflasker.

Vi sender nu 9 seje hold videre til DM og held og lykke til dem.

Men det virkelig seje er, at vi igen i år har haft rekordstort deltagerantal med. Alle skoler har haft 6. Klasserne i sving. For få år siden var det ganske få hold vi kunne mobilisere.

I visionen om Fremtidens Folkeskole vil vi gerne sætte fokus på 21 century skills fx samarbejde, problemløsning og innovation, videnskonstruktion og kommunikation. Edison projektet er det hele. Her for vi fagene i spil på tværs og på nye måder. Her kan de mindre boglige få lov at shine. Her får eleverne en smag på hvad viden kan bruges til og det skaber motivation.

Det skal vi have meget mere af i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *