Kolding Netavis

Ingen skal stå alene med prostatakræft

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Karina Lorentzen (SF), social- og sundhedsudvalgsformand, Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Ingen skal stå alene med svær sygdom. Det kan derfor være befriende at få lov at møde andre, der døjer med det samme, som man selv gør, fordi det gør byrden halvt så tung at bære.

Men prostatakræft er i højere grad end andre sygdomme sværere at tale om og mere tabubelagt. Måske fordi den kan give problemer med inkontinens eller seksualiteten, er det ikke lige en sag, man rejser hen over kaffebordet.

Men vi skal bryde de tabuer ned. Hver dag rammes 12 mænd af prostatakræft, og dermed er det den hyppigste kræftform blandt mænd. Vi skal derfor tale om prostatakræft – især fordi vi ved, at mænd og kvinder reagerer forskelligt på sygdom. Mænd skubber i højere grad bekymringerne væk, end kvinder gør.

I den kommende tid danner Kolding Sundhedscenter ramme om en udstilling om prostatakræft i den kommende tid. Her står en række mænd med prostatakræft frem og fortæller om deres liv med sygdommen. Jeg håber, det giver lyst til at tale om sygdommen – og jeg håber, at det giver sygdomsramte noget at spejle sig i.

For ingen skal stå alene med sin sygdom og til dem, der rammes, er der også hjælp at hente. Er man bedt til fællesskaber med handling, kan man spille fodbold med ligesindede på FC Prostata, og har man brug for at tale om sin sygdom og sin hverdag, har vi gruppesamtaler og træningsforløb på sundhedscenteret. Brug det!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *