Kolding Netavis

Ikke en elitær klub: Jazz er også for børn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
For sjette år i træk kan børn tage deres voksne med til Jazz For Kids i uge 42. Foto: Jazz i Trekanten.

Børn og deres voksne kan i næste uge komme til jazzkoncerter i hele Trekantområdet, når der holdes Jazz For Kids. Spillestedsleder mener, at jazzmusikken er ligeså meget for børn, som for voksne.

Børn i alle aldre kan tage på en musikalsk rejse, der kombinerer leg, nysgerrighed og musik af høj kvalitet, når der for sjette år i træk, afholdes Jazz For Kids. Professionelle Jazzbands og talentfulde musikere fra hele landet, strømmer til Trekantområdet og leverer unikke koncertoplevelser, der ikke kun underholder, men også lærer børnene om jazzens magiske univers og kreative potentiale.

Langt fra klovnenæser og konfetti

Musikerne, som ikke nødvendigvis spiller for et ungt publikum til dagligt, skal skabe musikalske rammer som inspirerer børnene, uden at der tales ned til dem, eller alt bliver pakket ind i lyserødt tyl og hånddukker. Festivalen byder på 17 koncerter fordelt i forskellige byer i Trekantområdet.

Ifølge Jazz I Trekantens spillestedsleder, Jens Munch, taler jazzmusikkens legende sprog allerede direkte til børnene:

-Børn og jazzmusikere deler en fælles nysgerrighed og trang til at undersøge og udforske. Det giver et anderledes, friskt take på musikken, og børnene elsker at tage del i koncerterne, siger han i en pressemeddelelse.

Jazzmusikken er kendt for at blæse på alder og scenekanter, men selvom koncerterne er på børnenes præmisser, kan det voksne publikum, på tværs af generationer, i ligeså stor grad få noget ud af de musikalske oplevelser.

Fra moderne, til gakket, til eksperimentelt

Der serveres forskellige jazzstilarter, der spænder fra klassisk til moderne, og børnene vil blive opfordret til at deltage aktivt i koncerterne ved at synge med, danse og sanse. Jazz For Kids er skabt med henblik på at skabe en inkluderende og festlig atmosfære, hvor både små og store musikentusiaster kan nyde jazzmusikkens glæde og energi.

Hele programmet for Jazz For Kids kan ses på jazzitrekanten.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel