Kolding Netavis

I Region Syddanmark er de blevet mere åbne for genbrugsgaver

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det kan hjælpe at tage samtalen med familie og venner, inden man går på gavejagt. Pressefoto.

Flere end hver tredje i Region Syddanmark vil gerne modtage genbrugsgaver til jul.

I Region Syddanmark går de generelt op i at træffe klimavenlige beslutninger, men det kniber stadigvæk, når vi går på gavejagt op til julen.

En ny undersøgelse foretaget blandt voksne i Region Syddanmark af Norstat for den nordiske genbrugsstartup Tise viser, at kun 3 procent har givet genbrugsgaver i løbet af det seneste år. Til gengæld vil 36 procent gerne modtage en genbrugsgave.

-Det er positivt, at der sker et skred i vores holdninger til genbrugsgaver. Det tyder på, at vi er blevet bedre til at tage samtalen og forventningsafstemme med venner og familie inden vi for eksempel køber ind til jul, fortæller Pernille Lund, talsperson for Tise i Danmark, i en pressemeddelelse.

48 procent i Region Syddanmark svarer, at de er bange for modtagerens reaktion på en genbrugsgave. Det er en forbedring fra sidste år, hvor hele 59 procent udtrykte bekymring.

Ikke behov for kompromis

Bekymringen for at give genbrugsgaver behøver dog ikke at være så stor, viser undersøgelsen. Det er nemlig ikke nødvendigvis en barriere, at andre har brugt det først.

-Næsten halvdelen i undersøgelsen får samme glæde af at købe secondhand, som ved at købe nyt. Det behøver altså ikke at være et kompromis, at man har købt gaven som genbrug. Og så sparer man jo både på miljøet og økonomien, som mange i Region Syddanmark kan have brug for med stigende priser og energiregninger, siger Pernille Lund.

Tise’ gode råd til en genbrugsjul

-Forventningsafstem. Hvis du er i tvivl, så spørg gerne familie og venner, hvordan de har det med at modtage genbrugsgaver.

-Lav præcise ønskelister. Lav direkte links ind til dine genbrugsgaver, så det bliver let for giveren.

-Brug de teknologiske muligheder. Tise tilbyder allerede, at man kan lave ønskelister direkte i app’en. Her har de også inspirationslister med gode fund, der egner sig som julegaver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel