Kolding Netavis

Hvad er visionen Jørn P.?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic Bladt , fællesledelseformand og byrådskandidat for Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4 st. th. 6000 Kolding.

Forleden kunne vi læse, at Kolding kommune endnu engang vokser mindre end hvad befolkningsprognosen havde regnet med. Der kom dog stadig 282 tilflyttere til kommunen i 2019.

Borgmesteren mener ligesom i 2017, da rekord få flyttede til Kolding, at der ikke er lejeboliger nok.

I slutningen af 2018 kunne vi læse, at flere ejendomsmæglere mente, at boligmanglen i Kolding sendte købere til nabokommunerne. Desuden kunne man samme år læse, at over 5000 var på venteliste til en lejebolig. Nu har kommunen så besluttet, at man vil ansætte en bosætningskonsulent, som skal få flere til at bosætte sig i kommunen.

Imens spørger jeg mig selv: hvad er strategien og visionen egentlig for Kolding Kommune? Den ene dag hører vi, at færre flytter til Kolding end man havde forventet, den næste dag hører vi, at man ikke kan få solgt nybyggede ejerlejligheder. Nu ansætter man så en konsulent for at få flere tilflyttere. Kære Jørn Pedersen, det hænger ikke sammen! Der skal ikke bygges for enhver pris i Kolding Kommune.

Lige nu bygger vi flotte men dyre lejligheder, som få mennesker har råd til, mens de mange borgere, der søger en lejebolig, de har råd til at betale, ikke kan finde noget. Hvornår holder vi op med bare at bygge, fordi vi kan?

Hvornår begynder vi at tænke langsigtet, bæredygtigt og for borgere. Jeg er træt af den evige konkurrence om hvem, der kan tiltrække flest borgere til kommunen. Jeg er træt af, at vi skal ansætte en dyr konsulent til ingen verdens nytte. Lad os i stedet skabe gode byer og kvarterer for de borgere, der rent faktisk bor i kommunen. Vi skal skabe en kommune, vi kan være stolte af og som vi elsker at bo i. En kommune med muligheder, og hvor folk har råd til at bo. Vi skal inddrage borgere, foreninger og lokale virksomheder, så vi sammen kan lave en vision for en Kolding Kommune, vi alle sammen er stolte af.

Så skal der nok flytte flere til Kolding Kommune. Det vil være til gavn for mange flere mennesker end en konsulent, der kan arbejde teoretisk med at tiltrække ”de rigtige tilflyttere”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *