Kolding Netavis

Husk den ordentlige tone

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic, fællesledelseformand Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4, stuen th., 6000 Kolding.

Når jeg sætter mig foran fjernsynet hver torsdag aften for at se mit yndlingsprogram siger værten altid: Husk på, at jo mere uenig du er med nogen, jo pænere skal du tale til vedkommende.

Hvis du ikke kender programmet, så er det Debatten på DR2, der bliver sendt hver torsdag aften kl. 20 og det er Clement Kjersgaard som hver torsdag siger de kloge ord, som vi kan lære rigtig meget af. De seneste uger er tonerne gået meget højt. Både i byrådet, på Facebook og i diskussionerne blandt almindelige borgere. Kolding kommunes budget har fyldt rigtig meget i medierne og i borgenes hverdag.

Tonen har været barsk og vi har ikke lyttet nok til hinanden. Jeg skriver ikke for at forsvare nogen politisk, jeg skriver som ganske almindelig borger, som er ked af den hårde tone man specielt finder på Facebook, hvor personlig hetz mod politikerne er blevet ganske almindeligt.

Jeg har stor respekt for at man kan være uenig og sur, fordi vi nu endnu engang skal spare en masse penge i Kolding kommune. Men vi får ikke noget ud af, at komme med personlige angreb på forskellige politikere.

I et demokrati må vi kunne kommunikere sammen og finde løsninger ved at lytte og lære af hinanden. Hvis vi kun bruger tid på at kritisere og være sure, så graver vi så store grøfter, at vi holder op med at lytte til hinanden. Husk på, at politikerne er også mennesker der arbejder ved siden af deres job i byrådet og de har også en familie, som læser mange af de personlige angreb.

Jeg vil gerne rose Betina Damgaard Sørensen, for hendes store engagement og for at huske på, at vi godt kan være uenige og samtidig lave en demonstration, uden at snakke grimt om personer. Stor respekt for det.

Det kan dog undre mig, at Kolding – by & havn i balance, har så stort et behov for at være så personfikseret. Jeg bryder mig ikke om, når man går efter manden og ikke bolden. Fint at man er uenig, så må man jo fremlægge sin egen politik. Men at være efter Søren Rasmussen og skrive at det er beskæmmende at have sådan en politiker i Kolding kommune, det er ikke i orden.

Når Paw Henriksen angriber Jørn Pedersen og siger han ikke er en værdig borgmester, så angriber han også de 12.112 borgere der har stemt på Jørn Pedersen ved sidste kommunalvalg. Jeg er dybt uenig med mange af Søren Rasmussens og Jørn Pedersens beslutninger, men derfor respekterer jeg, at de har et mandat i ryggen og sidder i byrådet, fordi borgerne i kommunen har besluttet det. Vi har de politikere vi fortjener! For vi har selv valgt dem. Er vi utilfredse må vi jo argumentere, diskutere, demonstrere og i sidste ende må vi jo skifte dem ud til næste valg.

Så kære borgere i Kolding kommune. Skal vi ikke se om vi kan huske på Clement Kjersgaards kloge ord: Jo mere uenig du er med nogen, jo pænere skal du tale til vedkommende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *