Kolding Netavis

Husejer i Christiansfeld trues med kæmpe bøder

Redaktion
Af Redaktion
Kongensgade 8 i Christiansfeld med de omstridte plastikvinduer. Foto: sebro-press.

Kommunen der har slæbt ham retten, fordi han har udskifte plastikvinduer med trævinduer i sit hus.

En 64-årig husejer i Christiansfeld trues af Kolding Kommune med at med skulle betale over 100.000 kroner i tvangsbøder om året, fordi han ikke har udskifter plastikvinduer med trævinduer i sit mere end hundrede år gamle hus på Kongensgade 8.

Det skriver Jv.dk i følge Fællesavisen, og det bliver oveni de 227.000 kroner i bøder, han allerede han har betalt siden 2014, som straf for brud på reglerne i lokalplanen for Unesco byens historiske midte.

Sagen har lige været for retten i Kolding. Den 64-årige mand forklarede her, at han var bevidst om, lokalplanens bestemmelser, og at det også er vigtigt for ham, at huset bliver holdt i den gamle stil. Netop der for skiftede trævinduer ud med nogle i plastik, som lignede de gamle, og fordi de er vedligeholdelsesfrie.

I følge jv.dk. mente manden også, at man skal meget tæt på huset for at se vinduerne er af plastik.

Den 64-årige mand, som bor Sdr Bjert, gjorde videre retten opmærksom på, at den krævede udskiftning af alle 32 vinduer i ejendommen til træ vil koste omkring en halv million kroner, og at det kunne hans økonomi ikke bære.

Afvist dispensation

Under retsmødet kom det frem, at den 64-årige, via sin forsvarer, har søgt Kolding Kommune om en lovliggørende dispensation, som ville gøre det muligt for ham at beholde plastikvinduerne, men at der var afslag fra kommunens side.

Det kom også frem, at i en ændring i den seneste lokalplan er kravene endda skærpet. Det er ikke længere nok, at udskifte til træ alene – vinduerne skal også ligne de oprindelige, som huset blev født med.

Der falder senere dom i sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel