Kolding Netavis

Høstmarked i Geografisk Have

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I weekenden er der høstmarked i Geografisk Have.

Geografisk Have har i år suppleret Høstmarkedet med en ny Urte-Helse-Camp med en perlerække af boder, hvor gæsterne kan få smagsprøver på safter, urter og naturlige plejeprodukter, som er baseret på urter og fremstillet med helse og din sundhed for øje.

Bugner æbletræet af æbler, så er man velkommen til kan tage egne æbler samt flasker med og låne havens æblepresser, som står til rådighed for havens gæster denne dag. Presning af æblemost er en sjov aktivitet for børn, så invitér gerne familien med. Havens frivillige står parat til at hjælpe både børn og voksne med æblemostpresning. Havens pony er også sadlet op, så børnene kan få en lille ridetur, skriver Geografisk Have i en pressemeddelelse.

Sommerens tørke har sat sine spor og alle planteavlere og planteskoler har gjort deres bedste for at holde liv i væksterne, men et vist svind har været uundgåeligt. I Geografisk Have er vi glade for, at der kommer så mange, som der trods alt gør, selvom det er lidt færre stadeholdere med planter end sidste år. Kom og udforsk boderne med smukke liljer og orkideer, stauder og specielle træer, hostaer i alle afskygninger, farverige dahliaer, rhododendron, dejlige krydderurter og meget mere. Gå også på opdagelse blandt boder med smykker, honning, keramik, silketørklæder og andre lækre produkter.

Gå ikke glip af det spændende foredrag om Aksel Olsen fortalt af arkivar Henriette Baudtler fra Kolding Stadsarkiv. Bagefter kan man komme med på en rundvisning i Aksel Olsens private have (50 kr./person). Tilmelding nødvendig – skriv til 23326524 eller in**@ge************.dk. Max. 20 deltagere.

Danske Blomsterhandlere Sydøstjysk afdeling oplyser at præsentationen af Landart desværre er aflyst på grund af manglende tilmelding.

Den økologiske køkkenhave i Geografisk Have står rigtig flot, Jette Vangslev fra foreningen Praktisk Økologi giver en inspirerende rundvisning i køkkenhaven denne dag. Kolding Miniby holder også åbent, et besøg i minibyen er en spændende oplevelse, som appellerer til publikum i alle aldre ikke mindst børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel