Kolding Netavis

Historisk historietime

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Wauuuuw. Taget var lige ved at lette på Sydbank Arena. Stemningen var på intens og forventningsfuld på de 3700 tilskuerpladser. Nu skulle man vise hvad man kan efter forberedelserne op til det store brag.

Lyset var dæmpet. Musikken sætter stemningen og på storskærme går kameraerne tæt på spillerne, der er dybt koncentrerede.

NU sker det. Med et øredøvende bifald starter … historietimen. En historisk historietime. Sigurd Barrett går på scenen sammen med 300 elever fra Kulturskolen og med høj energi, musik, sang og fortælling tager han de 3700 elever igennem hele Danmarkshistorien med masser af sange de har øvet hjemmefra.

Det er en historietime vi ikke lige glemmer og når vi hører hvordan børnene har glææææædet sig til dagen og er komme begejstret hjem, så er det det hele værd. Det var bare én ud af 3 gange på en dag – så i alt 7400 skoleelever fra alle skoler fik oplevelsen. Det er samarbejde på tværs af skole og kultur, når det er bedst. Det skal vi have meget mere af i fremtiden – både store fælles oplevelser som denne og andre oplevelser der skaber læring på nye måder, uden for klasseværelset, ude i virkeligheden.

En levende byvandring med Stadsarkivet, gyset fra Celle II på Museet, en dag på Skamlingsbanken, fordybelse i kunst på Trapholt, Levende Musik i Skolen, opdagelse med naturvejleder i skoven…

Det er noget af det der gør der til noget særligt at gå i skole i Kolding. Det er ikke “flødeskum” – der er vitaminer til læring.

Det koster naturligvis. Ressourcer til udvikling af faglige og engagerende forløb, busser og tid… men det er så vigtigt, at fagene får liv, foldes ud på nye måder – og det er de særlige oplevelser vi husker – når det bygger bro til læringen i skolen på fineste vis.

Vi har så meget at byde på i Kolding – lad vores børn få masser af ekstra læringsvitaminer med i rygsækken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel