Kolding Netavis

Historisk beslutning for Kolding og Koldinghus

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), viceborgmester, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Det var en meget stor, vigtig og historisk beslutning for Koldinghus og for Kolding, som Byrådet traf på sit sidste møde.

Koldinghus har en særlig plads i vore hjerter og vores bevidsthed. Koldinghus var en gang port og nøgle til Danmarks rige. Byen og slottet er ikke længere grænseby og –slot, men Koldinghus er en vigtigst del af vor lokalhistorie og det er stadig byens og Kommunes stolthed.

Fortælling om Koldinghus indeholder så mange gode historier og så mange eventyr. Med beslutningen i aften begynder et nyt stort og fantastisk eventyr for Koldinghus og for Kolding.

Beslutningen om, at gøre Koldinghus til en del af Kongernes samling, i lighed med Amalienborg og Rosenborg, vil løfte slottet helt op på det høje niveau, hvor det hører hjemme. Vi får en attraktion i international klasse, hvor indholdet står mål med den fantastiske bygning.

I Dansk Folkeparti er vi ikke i tvivl om, at Koldinghus indtræden i det fornemme selskab, vil blive til gavn og glæde for Kolding Kommune og alle os der bor her.

Vi glæder os også over, at det lokalhistoriske får sit eget museum i Staldgården. Der er så meget at udstille og formidle, endelig bliver der mulighed for det. Endelig får Koldings fascinerende historie sit eget museum. Det bliver også en enestående interessant attraktion.

Jeg og Dansk Folkeparti glæder os ligeledes meget over, at det er et enigt Byråd der bakker op, om denne historiske beslutning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *