Kolding Netavis

Her får du unikke julegaver

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Hugo Clément/Unsplash (Modelfoto)

Hvis du bor i Syddanmark eller på Fyn, så er der en god chance for, at du får unikke julegaver. Det viser en undersøgelse fra DBA.

Hvis du død og pine håber på, at den gave, du pakker op den 24. december, er købt brugt, skal du tage til Midtjylland. Her bor de flittigste genbrugsgave-danskere: 27 % af midtjyderne planlægger nemlig at købe en eller flere af gaverne brugte til jul i år. Det viser en ny Danmarksundersøgelse foretaget på vegne af DBA.

Hvis du håber på at få unikke julegaver i år, skal du sætte dig ind i en fynbos eller sønderjydes stue (Syddanmark), for det er dem, der går allermest op i at købe en brugt julegave med formålet om at kunne få fat i unikke ting.

Nordjyderne “prutter” mest

Du skal nok sætte priserne lidt op, hvis du har en oplagt julegave-ting til salg på DBA omkring Nordjylland i disse dage, for nordjyderne er dem i Danmark, hvor at ’spare penge’ fylder allermest, når det gælder om at købe en brugt gave. Nordjyderne vil nok prutte dig ned i pris. 54 % af de nordjydere, der køber brugte julegaver gør det nemlig, for at spare penge, mens det samme f.eks. kun gælder 34 % af Syddanmark.

Men noget kunne tyde på, at nordjyderne ikke får nok rabat, når de går på genbrugsmarkedet efter årets julegaver, for Nordjylland er samtidig den region i Danmark, hvor der er færrest, der planlægger at købe brugte gaver til jul i år.

Second hand-julegaver

Second hand-julegaver er ikke kun godt for pengepungen, men også for klimaet. Det har københavnerne især for øje. Det er nemlig de danskere, der går mest op i at købe brugte gaver for at aflaste klimaet. Nordjyderne går nærmest halvt så lidt op i det, som dem fra Hovedstaden.

-Royal Copenhagen, Montana, Georg Jensen, Lego, Rolex, Nintendo og Playstation er nogle af de brands, danskerne søger flittigt efter på DBA i november og december. Meget kunne tyde på, at det er julegavefavoritterne. Også i år, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel