Kolding Netavis

Første spadestik blev et tilløbsstykke

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Fra venstre ses Oberst Flemming Agerskov, Chef for Landsdelsregion Vest, Arkitekt Peter Poulsen, A.P. Møllerfonden, Borgmester Jørn Pedersen, Max Varming Parker samt formand for Skamlingsbankeselskabet, Nis Jørgen Steffensen. Pressefoto.

Skamlingsbankens historie går langt tilbage, men den bliver stadig husket. Op mod 300 mennesker mødte onsdag op, da første spadestik til et nyt oplevelsescenter blev taget.

Skamlingsbanken får i efteråret 2020 et nyt oplevelsescenter, der skal sætte fokus på de kræfter, der har præget stedet. Der er tale om naturen, sproget og danskheden.

Med støtte fra A.P. Møller Fonden, Region Syddanmark, Foreningen Plan-Danmark og Kolding Kommune, bliver det nye oplevelsescenter en del af en større revitalisering af stedet.

I alt var der fem personer, der tog første spadestik. Ud over borgmester Jørn Pedersen var der også repræsentanter fra Skamlingsbankeselskabet, Fonden til bevarelse af Klokkestabelen samt A.P. Møller Fonden. Og så var den unge Max Varming Parker den sidste.

Max Varming Parker repræsenterer familien Flensburg Varming, der har dybe rødder som lodsejer på Skamlingsbanken. Ud over at have fulgt livets gang på Skamlingsbanken gennem flere generationer har familien lagt jord til mange folkemøder. De har solgt jorden hvor Klokkestablen nu står. Og de har været med i gennemførslen af både den nye 2019-fredning samt den gamle 1936-fredning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *