Kolding Netavis

Forringelser af bybustrafikken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), medlem af Teknik- og klimaudvalget, Mosegyde 11, Hejls.

Et stort flertal i Teknik- og klimaudvalget, uden om Dansk Folkeparti, vedtog i august nye forringelser bybustrafikken i Kolding. Her fjernede flertallet bybusforbindelsen til bl.a. Hospitalsgade med Slotssøbadet og Ældre Sagens lokaler. Flertallet fjernede også bybussen til Skovæblevej i Bramdrupdam.

Tidligere havde et flertal fjernet bybussen til bl.a. Rebæk og Gl. Tved.

Jeg har forståelse for, at chaufførerne i bybusserne skal kunne nå, at køre ruterne uden forsinkelser og det stres der følger deraf. Men løsningen er ikke, at Kolding Kommune amputerer stadig større dele af Kolding, fra betjening med bybus.

Løsningen er f.eks. at ændre køreplanen så den passer med de faktiske forhold, eller at investere mere i bybussystemet.

De evige forringelser gør, at det er langt mere besværligt og for nogen umuligt, at benytte bybusserne. Det er helt galt både af hensyn til borgerne i Kommunen, men også i en tid hvor der er brug for, at flere kører sammen og derved reducerer belastningen af miljø og klima, samt gade og vejnet.

Dansk Folkeparti har løbende stillet en række forslag til forbedring af bybustrafikken. Det bliver vi ved med, men det er nødvendigt, at flere bakker op om den kollektive trafik. Således glæder det mig, at 92 beboere i området ved Skovæblevej har skrevet under på en protest til Teknik- og klimaudvalget. Dem bør der lyttes til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *