Kolding Netavis

Flyt atletikklubben og udbyg stadion

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic, fællesledelseformand, Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4, stuen th., 6000 Kolding.

Idræt og sport koster penge. Hvis vi i Kolding vil have en kommune der satser både på elite og bredde, så koster det kroner og øre. Men pengene er godt givet ud.

Vi skal sørge for, at der er gode faciliteter til både eliteidræt, der kan sætte Kolding på landkortet, men vi skal også sørge for, at der er mulighed, for alle borgere kan dyrke idræt på ethvert niveau. Idræt skaber fællesskab, sundhed og er med til, at vi i en tid med stigende digitalisering kan mødes og være sammen i sociale fællesskaber.

Kolding IF fodbold gør det aldeles godt, både rent sportsligt i den næstbedste række, hvor de har klaret sig over al forventning og lige nu er på en flot fjerdeplads.

De klarer sig også godt med talentudvikling, hvor klubben har opnået to stjerner i DBU’s nye licenssystem og hvor de har opnået deltagelse i U17- og U19 division. Derudover går det også godt rent kommercielt og der er nu penge til et deltidssetup, med økonomi til en mere professionel tilgang.

Alt ser godt ud, undtaget de udfordringer vi har med stadion. Kolding stadion opfylder ikke kravene fra DBU om et stadion i 1. division.

Søren Rasmussen (DF) påpeger at dele af stadiongrunden kan blive solgt til byggeri, som dermed kan betale for noget af udvidelsen, det kan sagtens være en del af løsningen. Men lad os prøve at se tingene i en større sammenhæng og lave en 10 års plan for stadionområdet. Lad os kigge på hvad man har gjort i nogle af vores nabokommuner og lade os blive inspireret der.

For det første er der ingen hold i de to bedste fodboldrækker ud over AGF der har atletikbane rundt om banen. Dette er den første udfordring som vi skal løse.

Det er en stor ulempe både for fodboldafdelingen, men så sandelig også for atletikklubben som bliver nedprioriteret. Lad os flytte atletikklubben til Nordre Stadion ved UC Syd (kommende Realskole). Lad os renovere det gamle Nordre stadion og give atletikklubben deres egne faciliteter, så de ikke hele tiden skal bekymre sig om fodboldafdelingen.

Lad os så i stadionplanen lave en overordnet plan og nogle delmål. I Haderslev og Horsens har man erfaringer med at udbygge stadion over længere tid og flere perioder.

Det samme kunne vi gøre i Kolding. Der er selvfølgelig nogle grundlæggende problemer med varme i banen, som der skal løses hurtigt. Men med de erfaringer vi har fra andre stadions, så lad os da kigge på hvordan vi kunne gribe tingene an.

Kunne man for eksempel starte med at rive den gamle trætribune ned og bygge en ny tribune tættere på banen? Ideerne er mange, men lad os sammen med private aktører, kigge på hvordan vi kan gøre det bedst muligt i en helheds plan. Vi har haft nok lappeløsninger i denne kommune, vi skal også turde at have ambitionerne til at lave et flot sammenhængene stadion.

Lad os så ikke glemme bredden og atletikklubben. Lad os sikre bedre parkeringsforhold og bedre omklædningsfaciliteter til alle og lad os give atletikklubben deres eget område som de har fortjent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *