Salget af piskefløde fordobles i december, blandet andet på grund af den fløderige juleklassiker risalamande, som er en tradition for 9 ud af 10 sønderjyder.
Til gengæld er der ikke mange alternativer, hvis du ikke kan lide risalamande.
En undersøgelse fra Karolines Køkken viser, at knap halvdelen af de sønderjyder, der ikke spiser risalamande, slet ikke får dessert juleaften.
-Jeg tror, det skyldes, at vi ikke vil ødelægge den gode stemning og derfor ikke tør sige nej tak eller udfordre traditionerne med en ny dessert, fortæller Torve Færch, der er leder af Karolines Køkken gennem 28 år.
Hun fortsætter:
-Vi kan godt være mere modige i juletiden uden at ændre fuldstændig på traditionerne. Derfor har vi nu udviklet en opskrift på juleis, der er anderledes fra risalamanden, men som stadig smager af jul. På den måde bliver de gæster, der ikke bryder sig om risalamande, også tilgodeset, forklarer hun.
Den nye is er blot en af Karolines Køkkens mange juledesserter, som du kan finde lige her. Her kan du også få inspiration til mere moderne fortolkninger af risalamande eller udforske juletidens smagsnuancer med blandt andet julecheesecake, marcipankage eller julegrød med fløde – stadig med smag og duft af jul.