Kolding Netavis

Flere unge i Syddanmark får mulighed for at få en venskabsfamilie

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Trygfonden.

Organisationen Mentorbarn vil med støtte fra TrygFonden matche venskabsfamilier med unge i Region Syddanmark, som mangler støtte og stabile voksne i deres liv. Målet er at forbedre de unges trivsel og give dem mulighed for at udfolde deres potentiale.

Ikke alle børn og unge i Danmark vokser op i familier med overskud, stabilitet og opbakning i dagligdagen. Derfor har Mentorbarn fået 750.000 kr. fra TrygFonden til at matche unge med frivillige venskabsfamilier. Dette skal hjælpe med at styrke de unges opvækstvilkår, hverdag og muligheder for fremtiden.

-Ved at give dem mulighed for at skabe nære og betydningsfulde relationer til en stabil venskabsfamilie, kan vi styrke de unges opvækstvilkår, hverdag og muligheder for fremtiden. Derfor er vi meget taknemmelige for TrygFondens donation, der vil komme til at gøre en vigtig forskel for nogle af regionens unge, der i dag er i en svær og sårbar situation, fortæller projektleder Kristina Hyrup Bisgaard i en pressemeddelelse.

Mentorbarn, som eksisteret siden 2015, arbejder i alle landsdele for at give børn og unge med sårbare netværk mulighed for at blive en del af en frivillig venskabsfamilies hverdag. Den særlige indsats i Region Syddanmark, målrettet unge i alderen 16-25 år, gennemføres i samarbejde med lokale ungeråd og vil blandt andet omfatte opsøgende arbejde på regionens ungdomsuddannelser.

Dedikeret til projekter målrettet unges trivsel

Støtten fra TrygFondens særpulje, dedikeret til projekter målrettet unges trivsel, er bevilget i samarbejde med et ungepanel. Ferdinand Rendebo Jepsen fra TryghedsGruppens regionale råd udtaler: “Vi er glade for at støtte Mentorbarns indsats, der netop taler ind i vores målsætning om at styrke børn og unges trivsel og give dem muligheder for at udfolde deres potentiale.”

Det er forventningen, at organisationer som UngVejle, FGU-skoler, ungdomsuddannelser, ungdomsskoler, ungdomsklubber og andre frivillige organisationer i regionen også vil blive inddraget i projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel