Kolding Netavis

Flere fleksjobs i forvaltningerne

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Læserbrev af Hans Holmer (SF), gruppeformand, Skovbogade 8, 6000 Kolding.

Hvis du er visiteret til fleksjob, ved du sikkert, hvor svært det kan være at finde et arbejde og få lov til at bidrage til fællesskabet med de kvalifikationer, som du går rundt med.

Coronakrisen har ikke gjort det lettere at finde et fleksjob, og mange vil komme til at stå endnu længere fra arbejdsmarkedet.

Vi bør som kommune gå forrest for at skabe et rummeligt arbejdsmarked og blandt andet ansætte flere i fleksjob. De sidste mange års fokus på den økonomiske bundlinje, hvor effektiviseringer og besparelser har været altherskende, har betydet, at mange fleksjob desværre er nedlagt.

Vi bør i kommunen have øje for andet end den økonomiske bundlinje. Vi skal væk fra 1-til-1-tankegangen og se samfundsøkonomien i et andet perspektiv, hvor vi tænker i større helheder og sammenhænge.
For det er ikke kun den voksne, som det vil have stor betydning for at få et fleksjob. Det har også stor betydning for børnene.

Lad mig give et eksempel fra virkeligheden. Jeg snakkede for nyligt med pige, der helt åbenlyst var i bedre humør, end hun plejer at være. Det boblede i hende. Jeg spurgte hende, hvad der havde gjort hende så glad, og hun svarede, at: ”Nu har min mor endelig fået et job!”. Når hendes venner spurgte, glædede kun sig til at kunne hun fortælle dem, at ”Min mor arbejder hos… ”.

Om det er er 10 timer eller 37 timer, gør ingen forskel. Det, at pigen kunne sige, at hendes mor havde et arbejde, betød uendeligt meget for hende.

Flere fleksjob i kommunen vil være med til at bekæmpe den negative sociale arv, fordi børnene også bliver løftet. Man må ikke underkende værdien af at vokse op med en voksen rollemodel, der har en god og stabil tilknytning til arbejdsmarkedet.

Der er masser af steder, hvor vi med fordel kan ansætte folk i fleksjob og have stor gavn af deres kvalifikationer. Så lad os nu gå forrest. Det vil være en gevinst for os alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *