Kolding Netavis

Flagdag aflyst på grund af coronakrisen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kolding Kommune aflyser markeringen af danske soldater på flagdagen den 5. september. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kolding Kommune har i lyset af den seneste udmelding fra Sundhedsminister, Magnus Heunicke, om at forsamlingsforbuddet forbliver på 100 personer, besluttet at aflyse markeringen af de danske soldaters indsats.

Hvert år den 5. september markeres de danske soldaters indsats i tjenesten med flagdag. Flaget bliver således traditionen tro også hejst i år, men det store arrangement på Genforenings- og Grænsemuseet ved Christiansfeld aflyses, oplyser Kolding Kommune.

– Vi kan ikke forsvare at samle folk i en tid med øget smittetryk, og derfor aflyser vi allerede nu. Men flagene bliver selvfølgelig hejst, lyder det fra Poul Erik Jensen, Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, som veteranindsatsen hører under.

Der var ellers lagt op til den helt store markering, med taler af borgmesteren, invitation af de koldingensiske soldater og veteraner samt fællessang af ”En lærke lettede”.

– Arrangementet vil kunne samle flere end 100 personer, og vi vil ikke stå ved indgangen og sige nej til folk. Desuden er situationen i Danmark stadig så alvorlig, at vi ikke vil risikere, at arrangementet bliver arnested for smitte, siger Poul Erik Jensen.

Da 5.september er officiel flagdag for de udsendte veteraner, vil Dannebrog kunne ses over hele landet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *