Kolding Netavis

Fire landsbyer går sammen om udviklingsplan

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Landsbyfællesskaber. Foto: Kolding Kommune.

Vester Nebel, Dons, Almind og Viuf går sammen om at udvikle deres område i tæt samarbejde med Kolding Kommune. Onsdag den 11. september inviteres alle interesserede til idéworkshop.

Planen er at få lavet en såkaldt ”Landsbyfællesskabsplan”, som kommer alle fire områder til gavn, og få udviklet de områder de kan være fælles om, både i byerne og i det landskab der ligger imellem.

Borgerne inviteres til at være med til at præge fremtiden i deres byer. Workshoppen i næste uge skulle gerne resultere i, at der kan nedsættes arbejdsgrupper med lokale ildsjæle, der har lyst til at planlægge fremtiden. Arbejdsgrupperne skal være færdige til november, hvor de mange ideer skal prioriteres.

– Det er vigtigt, at de folk, der bor i de fire byer, er med i selekteringen. Det er dem, der kender området, og også de behov der er de forskellige steder. Derfor håber vi, at rigtig mange møder op til workshoppen med ideer i lommen, fortæller formand for lokaldemokratiudvalget, Ole Alsted, i en pressemeddelelse.

Workshoppen afvikles i samarbejde med kyndige folk fra COWI, der har været med til at styrke lokalsamfund andre steder i Danmark. COWI har forud for workshoppen været rundt i de fire landsbyer, for at tale med lokalråd, borgere og erhvervsdrivende.

Første gang med en fællesskabsplan i fire byer

Det er første gang, at Kolding Kommune giver sig i kast med en fællesskabsplan, der skal sikre udvikling i fire byer på en gang. Tidligere har der været lavet borgerudviklingsplaner for Vamdrup og Lunderskov.

– Vi ser allerede et samarbejde blandt foreninger i de fire byer. Så vi vil godt prøve at teste, om der er andre ting, de fire byer kan samarbejde om, siger Ole Alsted.

Inden workshoppen kan borgerne også tage på en bustur rundt i området. Her er der stop ved nogle af de steder, som måske kan udvikles endnu mere. Bussen kører kl. 17.30 fra Alminde-Viuf Fællesskole, og der serveres sandwich til deltagerne.

Busturen planlægges, så deltagerne bliver sat af, så de kan gå direkte fra bustur til workshop. Busturen er gratis, og man kan tilmelde sig på ki**@ko*****.dk.

Selve workshoppen foregår på Alminde-Viuf Fællesskole onsdag den 11. september fra klokken 19-21. Her kræves ingen tilmelding, og man møder bare op med sine naboer under armen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *