Kolding Netavis

Fattigt og uambitiøst

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Filip Bekic, fællesledelseformand, Socialdemokratiet i Kolding, Borgergade 4, stuen th., 6000 Kolding.

Et flertal i Kolding byråd, bestående af Dansk Folkeparti og Venstre (minus Eea Haldan Vestergaard) har valgt at trække støtten til Mungo Park og dermed er teatret tvunget til at lukke ved udgangen af 2020. Det er meget trist. Det kan være svært at sætte sig ind i, hvor meget kultur betyder for vores samfund. Men kultur er noget der udvikler os, får os til at tænke, reflektere, diskuterer og forholde os til den verden vi lever i. Uden kultur bliver vi fattigere, fordi kultur skaber værdi for både den enkelte borger, men også for det store fællesskab.

I efteråret 2019 så vi også massive besparelser på kulturen. Her gik det blandt andet ud over biblioteket. Jeg ved godt at det er svære tider i Kolding og jeg ved godt at alle områder skal spare. Men argumentet om at pengene skal bruges på at skabe mere liv i midtbyen, er jeg meget uforstående overfor. Mungo Park er et stort trækplaster for Kolding. Både fordi der kommer mange turist besøgende og fordi mange borgere i kommunen besøger teatret. Argumentet at det ikke er blevet et folketeater er også skudt helt ved siden af.

Personligt har jeg haft mange gode oplevelser på Mungo Park. Utrolig dygtige og professionelle skuespillere, dejligt personale og fantastiske oplevelser. Oplevelser, som vi snart ikke kan opleve i Kolding kommunen mere.

Jeg har også meget svært ved at sætte mig ind i, hvorfor noget der fungerer skal lukkes? Hvorfor ikke arbejde på, at få flere gæster til at besøge Mungo Park? Kigge på, hvordan få vi flere unge til at interesserer sig for kultur. Det vil vi få meget mere ud af.

Vi kunne lade os inspirere af Italien og give alle unge biletter til gratis kultur oplevelser, når de fylder 18 år. Lad os give de studerende der flytter til byen samme mulighed.

Kultur rummer så mange muligheder og er med til at samle os. Hvis vi ikke værner om vores kultur og udvikler den, mister vi et bærende fællesskab i vore kommune. Ikke alting kan måles i kroner og ører. Hvis vi vil have et samfund hvor alt handler rentabilitet, så får vi et enormt fattigt samfund. Kulturen er med til at skabe værdi for den enkelte og for fællesskabet, man kan ikke spare sig ud af demokratisk dannelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *